IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 30.07.2022 16:45:59

Trije Sovenci v grškem velikanu? Kako? Zakaj? Oziroma zaradi koga?

twitter
Zelena je nova rožnata.

Če malce parafraziramo znano serijo Oranžna je nova črna, bi lahko za dogajanje okrog grškega kluba zapisali, da zelena je nova rožnata. Zakaj? Pojasnili vam bomo v nadaljevanju, čeprav verjetno tisti, ki se podrobneje spoznate na relacije okrog nogometašev, agentov in klubov, zagotovo veste, za kaj gre, če zapišemo, da bodo v naslednji sezoni za grški Panathinaikos igrali kar trije slovenski reprezentanti. Ob Adamu Gnezdi Čerinu, ki je v klub prišel pred tedni, še Andraž Šporar in zdaj tudi Benjamin Verbič.

Se vam že dozdeva, kajne? Saj se še spomnite slovenskega Palerma iz prvih let tega desetletja, kajne? Ko sta najprej zanj igrala Josip Iličić in danes pozabljeni Armin Bačinović, nato še Siniša Andjelković in Jasmin Kurtić. Vse štiri omenjene nogometaše je v takrat enega bolj zanimivih, boljših italijanskih prvoligašev peljal najbolj znani slovenski nogometni agent Amir Ružnić. Ta je tudi agent vseh treh novih nogometašev Panathinaikosa. Da je Ružnić sebi našel nov Palermo, je šala, ki je v teh dneh zaokrožila po slovenskih nogometnih kuloarjih. To seveda ni ravno tako, a zares je veliko naključje, da bodo v naslednji sezoni za grškega velikana igrali trije Slovenci, hkrati vsi trije Ružnićevi klienti.



Začelo se je z Adamom Gnezdo Čerinom. Osrednji vezist, ki je zadnji dve leti kot posojen nogometaš nemškega drugoligaša Nürnberga igral za hrvaško Rijeko, je poleti iskal novega delodajalca. Nemci namreč nanj niso resno računali in Gnezda Čerin je rešitev našel v Grčiji. Vročekrvni navijači Panathinaikosa so bili ob tem prestopu sicer še precej zadržani, toda ob naslednjih dveh slovenskih prihodih so vriskali od navdušenja. Najprej so z velikim zadovoljstvom sprejeli novico, da bo v naslednji sezoni za tresenje mrež tekmecev skrbel Andraž Šporar, nato so s podobno dozo zadovoljstva pokomentirali novico, da bo član Panathinaikosa postal tudi najboljši Šporarjev prijatelj med nogometaši Benjamin Verbič.

Kako zelo v Atenah cenijo Slovence, priča tudi podatek, da bosta Šporar in Verbič z naskokom najbolje plačana nogometaša zelenih, ki se želijo vrniti na vrh grškega klubskega nogometa. Šporar je tako kot Gnezda Čerin podpisal štiriletno pogodbo, Verbič triletno.

Članki iz rubrike