tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.04.2022 22:12:21

Kamplov Leipzig remiziral z Iličićevo Atalanto

Profimedia
Prva tekma četrtfinala evropske nogometne lige med Leipzigom slovenskega nogometaša Kevina Kampla in Atalanto, ekipo slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, ki pa zaradi zdravstvenih težav že nekaj časa ne igra, se je končala z izidom 1:1 (0:1).

Vsaki ekipi je pripadel polčas, splošna ocena pa je, da so imeli gostitelji več žoge v nogah, Italijani pa so bili konkretnejši in tudi nekoliko nevarnejši. Zmagali pa bi lahko oboji, saj je bilo priložnosti na obeh straneh dovolj, tako Leipzig kot Atalanta sta dvakrat zadela tudi okvir vrat.


V prvem delu so gosti boljši vtis kronali z vodstvom. V 17. minuti je Kolumbijec Luis Muriel uspešno preigraval, domačim ga v kazenskem prostoru ni uspelo zaustaviti, njegov strel ni uspel blokirati niti Kampl, brez moči pa je bil tudi vratar Peter Gulacsi.

Nemci so v nadaljevanju pokazali boljšo igro, za njo so bili tudi nagrajeni z izenačenjem. V 58. minuti je najprej Andre Silva (v prvem polčasu je zadel vratnico) zapravil najstrožjo kazen, Gulasci mu je strel ubranil, toda uspešno posredovanje madžarskega vratarja je preveč sprostilo gostujoče branilce. Posledica tega je bila, da je v nadaljevanju akcije Davide Zappacosta dosegel avtogol, potem ko je po predložku z leve stani hotel izbiti žogo pred Willijem Orbanom.

Članki iz rubrike