pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 30.12.2021 09:17:23

SLOVENEC JE BOG! Navijačem Bora se bo POVSEM ZMEŠALO, Šporar ZABIJA kot po tekočem traku (VIDEO)

Profimedia
Andraž Šporar je še na tretji zaporedni tekmi dosegel zadetek in še dodatno obnorel navijače Middlesbrougha.

Klub, ki je v premier ligi nazadnje igral v sezoni 2016/17 in se krčevito bori za vrnitev med najboljše, je s tremi zmagami v manj kot dveh tednih (in petimi v zadnjih šestih krogih) čvrsto na mestih, ki bi mu ob koncu sezone prinesli vsaj kvalifikacije za napredovanje, vse bližje pa je tudi neposredni uvrstitvi med elito. Glavni krivec za dobro formo pa je slovenski napadalec Andraž Šporar, ki pri angleškem drugoligašu igra kot posojen igralec lizbonskega Sportinga.

Navijači so Šporarja vzeli za svojega, obožujejo ga in njemu v čast prepevajo navijaške pesmi. Slovenski reprezentant pa jim vrača z zadetki. Po uspešnih obdobjih pri Olimpiji in Slovanu iz Bratislave Ljubljančan očitno doživlja še tretjo pravljico. Če bo nadaljeval v tem slogu in če nemara Middlesbrough celo popelje v premier ligo, bo zaigral še v najboljši ligi na stari celini.

sporar 2
Profimedia


Klavzula v njegovi posojilni pogodbi namreč pravi, da je angleški klub za 8,5 milijona funtov zavezan odkupiti pogodbo od Sportinga - pod pogojem, če Šporar doseže vsaj 15 zadetkov. Doslej jih je šest, a do konca sezone je še kar precej tekem.

Sinoči je 27-letni slovenski napadalec na gostovanju pri Blackpoolu (na 200 kilometrov oddaljeno gostovanje iz vzhodne na zahodno obalo severne Anglije se je podalo 3000 navijačev) dosegel vodilni zadetek. Prava drama pa se je odvila v sodnikovem podaljšku, saj so najprej domačini izid izenačili, že v naslednji akciji pa so gostje dosegli še drugi zadetek in pobrali poln izkupiček.

Fantastičen zadetek Andraža Šporarja se v vrhuncih tekme skriva od 55. sekunde dalje.

Članki iz rubrike