stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 06.06.2021 13:37:59

Čeferin s SLOVENSKO NOBELOVKO in velikim nogometnim zvezdnikom za NAJBOLJŠI NAMEN! Tu so podrobnosti!

Twitter/UEFA
Uefa bo v ponedeljek gostila prav posebno delavnico.

V okviru nove Uefine kampanje Cleaner Air, Better Game, ki je zaživela v času evropskega prvenstva mladih reprezentanc v Sloveniji in na Madžarskem, bo danes Uefa na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom organizirala še delavnico, ki se bo zgodila jutro po velikem ljubljanskem finalu Eura. Hkrati se bo zgodila tudi na vstopu v Evropski zeleni teden. Šlo bo za spletno srečanje, ki bo potekalo med 10. in 11. uro, na njem pa bodo visoki gostje ocenjevali vlogo nogometa v izpostavljanju klimatske krize in promoviranju odgovornosti ter okoljske trajnosti.  

Cilj je med drugim ugotoviti, kako lahko nogomet navdahne čim več ljudi, da bi se angažirali pri reševanju planeta. Čeferin bo med drugim na delavnici gostil podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa, Uefinega novega direktorja na področju družbene odgovornosti Micheleja Uvo, slovensko Nobelovo nagrajenko na okoljskem področju Lučko Kajfež Bogataj in okoljskega aktivista Mathieuja Flaminija. Da, tistega Flaminija, nekdanjega francoskega vezista, ki je bil veliki zveznik Arsenala in Milana, zdaj pa se ukvarja z varstvom okolja. 

"Gre za izjemno pomembno delavnico, od katere predsednik zelo veliko pričakuje in ki bo zagotovo znala osvetliti vse, kar lahko nogomet naredi za okolje in kar lahko Uefa z dolgoročnim načrtnim delo pri reševanju planeta prispeva," je delavnico napovedal Uva, ki se trenutno nahaja v Ljubljani in je zelo zadovoljen k prispevku Slovenije k novi Uefini kampanji.        




Članki iz rubrike