Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 26.01.2021 08:37:40

PRESENEČENJE! Slovenska upa bosta reševala SRBSKEGA PRVOLIGAŠA, boril se bo za mesto na MARAKANI

Jurij Kodrun
Dejana Stankovića bo poskušal prepričati, da si zasluži dres Crvene zvezde.

Alfred Jermaniš je v prvih dneh novega leta poskrbel za precejšnje presenečenje, ko se je lotil srbskega izziva. Sprejel je vabilo vodilnih mož Mačve in se preselil v Šabac, kjer se je v navezi s Slavišo Jelićem lotil projekta 'obstanek med elito'. Ali po mnenju mnogih misije nemogoče, vsekakor pa bo naloga izjemno zahtevna, saj je ekipa iz mesta rokometa po prvem delu prvenstva na predzadnjem mestu na lestvici. Slabši izkupiček po 19 tekmah ima le Bačka, ampak zasedba, ki ji Švicko poveljuje skupaj s črnogorskim strokovnjakom, se dodatnim kvalifikacijam skoraj ne more izogniti. V njih bo sodelovalo šest zadnjeuvrščenih moštev, Mačva za rešilnim 14. mestom zaostaja sedem točk.

Toda pesimizem je kljub vsemu strogo prepovedan, upanje umira zadnje, za želeni podvig pa so v Šabcu še dodatno okrepili slovenski pridih. Z igralcema, ki bržčas nista opustila upanja, da bi lahko zaigrala na prihajajočem evropskem prvenstvu mladih reprezentanc, ki ga bosta organizirala Slovenija in Madžarska.

V svoje vrste so privabili otroka Kopra ter nekdanjega člana Domžal in Olimpije Vanjo Panića, ki bo imel status posojenega igralca Crvene zvezde. Spomnimo, Beograjčani so zmajem za obetavnega napadalca odšteli 250 tisoč evrov nadomestila, v prvem delu prvenstva je bil posojen drugoligašu Grafičarju. "Rdeče-beli imajo z njim očitno resne načrte, saj so mu našli klub, v katerem bo nabiral prvoligaške minute in izkušnje. V naslednjih šestih mesecih bo poskušal prepričati Dejana Stankovića, da si zasluži mesto na Marakani," menijo nekateri srbski mediji.

Nova moč je še en slovenski mladinski reprezentant Omar Kočar. V Münchnu rojeni mladenič se je še ne tako dolgo nazaj dokazoval v selekciji U-19 zagrebškega Dinama in z modrimi sodeloval tudi v ligi prvakov za mlade, potem ko je zapustil hrvaško prestolnico, pa je v jesenskem delu sezone branil barve drugoligaša iz Krškega. Oba sta se že predstavila na zadnji prijateljski preizkušnji, na kateri je Mačva z 1:0 ugnala Slobodo iz Tuzle, po zaslugi Alfreda Jermaniša naj bi bil zelo verjeten prihod še kakšnega mladega igralca s sončne strani Alp.

Članki iz rubrike