Dario Varga – Srečko Debevec Dobra karma

Znanega igralca je pacient Debevc zaznamoval za ...

Alexis Sharkey Svet24.si

Znan vzrok smrti 26-letne influencerke, katere ...

janez jansa pl6 Reporter.si

Ministrstvo za zdravje nima podatka, katere ...

testiranje, gospodarsko razstavišče, hitri test Svet24.si

Na hitro testiranje prihajajo tudi okuženi, ki bi...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Izbiro Zavoda Iskreni je potrdil Cigler Kralj ...

2Cellos-2 Njena.si

2Cellos napovedala vrnitev?

Darja Sančanin Njena.si

Ljubezen po domače: To je Darja naredila prvič

nu
nu
4 13.01.2021 11:21:44

Oblak izlil dušo o MAMI IZ BOSNE in svoji BOSANSKI DRUŽINI: Bilo je ŠOKANTNO! V Sloveniji pa je ...

Jurij Kodrun
Jan Oblak je spregovoril v sijajnem intervjuju v španski reviji Panenka.

Med drugim se je dotaknil teme, o kateri ni javno govoril še nikoli. Namreč o svoji družini, ki po mamini strani prihaja iz Bosne in Hercegovine. Janova mama Stojanka Majkić je v Slovenijo prišla s trebuhom za kruhom in tukaj spoznala Janovega očeta Matjaža Oblaka. Poznejšima zakoncema Oblak sta se rodila hči Tea in sin Jan, ki pa sta navezana tudi na bosanski del družine, o čemer je superzvezdnik Atletica odkrito spregovoril. 

"Rodil sem se leta 1993 in sem tako celo življenje živel v samostojni Sloveniji. V družini se nismo pogostokrat pogovarjali, kako je bilo v Jugoslaviji – moji prvi spomini segajo v čas, ko sem bil star pet ali šest let, pogovarjali pa smo se predvsem o prihodnosti. Moja mama je prišla v Slovenijo živet iz Bosne, tako da imam tam velik del družine: babico, strice, bratrance. Kadar le lahko, jih grem obiskat," je omenjeni reviji zaupal Oblak. 

In nadaljeval: "Ko sem bil otrok in sem hodil v Bosno, sem tam videl deželo v velikih težavah zaradi vojne. Bilo je šokantno: moj bosanski del družine se je soočal s številnimi preglavicami, v Sloveniji pa je bilo stanje povsem drugačno. Vedno sem zelo cenil srečo, ki sem jo imel, da sem se rodil v Sloveniji," se je dodatno izpovedal eden najboljših vratarjev na svetu. 

Članki iz rubrike