Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

hrvaška-policija, ugrabitev, hrvaška-istra Svet24.si

Pijani Slovenec za volanom v Zadru povzročil hudo...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

Topalović 23 mm Ekipa24.si

Zdaj je uradno! Milijonski prestop iz prve ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

roglic 24 pm Ekipa24.si

Hud udarec za ekipo Primoža Rogliča! V ...

nu
nu
0 06.12.2020 12:09:54

Iz OLIMPIJE odšel ’NA BOLJŠE’, zdaj pa igra za moštvo, ki je tik pred UKINITVIJO??

Jurij Kodrun
Matija Burin se po slovesu od Olimpije dokazuje pri Hajduku.

Primorski branilec Matija Burin je eden tistih mladih nogometašev, in teh je kar nekaj, ki so Olimpijo zapustili, ne da bi zares dobili pravo priložnost za dokazovanje. Nekdanji član Kopra se je od zmajev poslovil po koncu pretekle sezone, ko je sprejel odločitev, da se bo preselil na Hrvaško. Tam je podpisal pogodbo s splitskim klubom Hajduk, pri katerem pa za zdaj še ni okusil slasti članske ekipe. Burin, eden tistih, ki bi lahko bili v luči prihajajočega Eura U-21 zanimivi Milenku Aćimoviću, selektorju reprezentance do 21 let, nastopa za rezervno ekipo (ali Hajduk II, če želite), pred katero pa so negotovi časi. Še več, zna se zgoditi, da jo bo Hajduk celo ukinil!

"Odločitev bomo sprejeli do konca sezone," je v intervjuju za Sportske novosti poudaril novi predsednik Hajduka Lukša Jakobušić in nadaljeval v precej ciničnem tonu: "Želel bi si, da me nekdo prepriča, kako je pametno imeti toliko večje število nogometašev in s tem za okrog 10 milijonov kun (1,3 milijona evrov) več stroškov. Ter ob tem trenerja, ki ga nihče nikdar ne vidi kot trenerja članske ekipe. Boro Primorac (trener članske ekipe, op. a.) se strinja, da je za razvoj igralcev dovolj, če grejo iz mladinske ekipe naravnost v člansko. Poleg tega pa nikakor ne mislim imeti rezervnega moštva, ki bo nastopalo v tretji ligi."

Devetnajstletnega Burina, ki je v tej sezoni odigral le pet tekem za rezerve, torej čaka prava borba. Če bo Hajduk pač zares ukinil rezervno moštvo, bodo posledično številni morali zapustiti klub, ki že leta in leta ne dosega pričakovan javnosti ter predvsem svojih navijačev. 

matija burin
alesfevzer.com

Članki iz rubrike