atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
0 12.09.2020 19:05:47

PRIDIH NOSTALGIJE! Slovenija vs. Hrvaška! Novaković, Ačimović, Pavlin na eni, Šuker, Olić, Asanović na drugi strani!

NZS/Mal
Na Brdu pri Kranju so gostovali Hrvati.

V sklopu poslovnega srečanja med delegacijama Nogometne zveze Slovenije in Nogometne zveze Hrvaške se je v NNC Brdo odigrala prijateljska tekma med veteranskima selekcijama Slovenije in Hrvaške, ki se jo je udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), Aleksander Čeferin.

Slovenijo so zastopali nekdanji reprezentanti, ki sta jima poveljevala Čeferin in predsednik NZS Radenko Mijatović. Zveneča imena so bila prisotna tudi na hrvaški strani, na čelu s predsednikom HNS Davorjem Šukerjem.

Slovenija je bila na igrišču uspešnejša, čeprav je bila tekma napeta in polna preobratov. Že v 3. minuti je Slovenijo popeljal v vodstvo Milenko Ačimović, Hrvati so nato povedli z zadetkoma Ivice Olića in Kazimirja Vulića. V zaključku prvega polčasa je rezultat poravnal Čeferin, kar je Sloveniji vlilo dodatne samozavesti pred nadaljevanjem, ko je končni rezultat postavil Boštjan Cesar.

"V čast nam je, da lahko odigramo tovrstne tekme z nogometaši, ki so imeli velike nogometne kariere. Vesel sem, da smo se spoznali in da se lahko družimo v prijetnem okolju. Slovenija in Hrvaška sta prijateljski državi s podobno mentaliteto in bosta vedno prijateljici, ne glede na to kaj se dogaja v politiki," je povedal Čeferin.



Podobnega mnenja je tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je ob tej priložnosti predsedniku Uefe podaril novi dres slovenske nogometne reprezentance. "Vsi skupaj smo se v tem lepem okolju imeli dobro in se še bolj povezali, pa čeprav tokrat rezultat ni bil v prvem planu. Iskreno bi se rad zahvalil Aleksandru Čeferinu in Davorju Šukerju, da sta omogočila tovrstno druženje."


SLOVENIJA – HRVAŠKA 3:2
Strelci: Ačimović 3., Čeferin 39., Cesar 70; Olić 18., Vulić 26.
Slovenija (začetna enajsterica): Simeunović, Brečko, Gliha, Šuler, Cesar, Koren, Pavlin, Mijatović, Novaković, Ačimović, Čeferin.
Hrvaška (začetna enajsterica): Mrmić, Šarić, Pralija, Neretljak, Asanović, Šuker, Krpan, Cvitanović, Dujmović, Leko, Olić.

Članki iz rubrike