Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 06.09.2020 16:44:07

Slovenski golgeter je PREKINIL POGODBO in se odločil VRNITI! Pogodba je ŽE PODPISANA!

Jurij Kodrun
V prejšnji sezoni je bil prvi strelec finskega prvenstva, hkrati pa je Filip Valenčič postal tudi najkoristnejši igralec lige.

To mu je uspelo v dresu Interja iz Turkuja, s katerim je na koncu sezone osvojil drugo mesto. Toda Valenčič je moral zapustiti klub in se vrniti na Norveško, saj je bil njegov klub Stabaek, ki ga je za eno sezono posodil Interju.

Na začetku tega leta se je tako pridružil pripravam Stabaeka, a z željo, da bi lahko zapustil klub, čeprav ga je z njim še vezala pogodba. V klubu mu niso želeli ugoditi, je pa na Valenčičev naslov prišlo kar nekaj ponudb, in takrat je obstajala možnost, da bo odšel k beloruskemu velikanu Šahtjorju iz Soligorska.


Dogovor je bil praktično že sklenjen, vendar se je vmešala epidemija novega koronavirusa in stvar se je ustavila. Valenčiču ni preostalo drugega, kot da se vrne v Stabaek, čeprav v slednjem nanj niso računali. V tem času je za norveškega prvoligaša zbral šest nastopov, danes pa je postalo jasno, da sta strani prekinili pogodbo, nekdanji nogometaš Interblocka in Olimpije pa se je odločil zapustiti Norveško in se je vrnil k Interju.

V slednjem so navdušeni, da so ga dobili na zadnji dan prestopnega roka, prav tako pa je tudi Valenčič zelo zadovoljen, da se je vrnil v klub, pri katerem je tako blestel v mprejšnji sezoni. "Odlično je, da smo ga vendarle dobili v izdihljajih prestopnega roka. Filip se je vrnil v znano okolje, hkrati pa lahko povem, da je prava škoda, da ni mogel svojih sposobnosti pokazati tudi pri Stabaeku," je ob tem povedal tehnični direktor Interja Vesa Mäki.

"Zelo sem vesel, da sem se vrnil na kraj, kjer se odlično počutim, kjer se počutim dobrodošlega in kjer uživam v nogometu. Moj cilj je pomagati moštvu, da dosežemo vse, kar je možno," pa je ob vrnitvi v Inter dejal Valenčič. "Filip je že v prejšnji sezoni pokazal svoj talent, o njem ni potrebno izgubljati besed. Vesel sem, da ga spet vidim v modro-črni majici, verjamem, da bo dvignil našo raven igre," je prepričan trener Jose Riveiro.

Članki iz rubrike