kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
2 23.08.2020 16:14:54

TOLE ODMEVA! Čeferin si je OČITNO PREMISLIL: Septembra se bomo resno pogovorili o prihodnosti ...

Profimedia
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je presenetil.

Pred drevišnjim finalom lige prvakov v Lizboni med Bayernom in PSG-jem je za ameriško tiskovno agencijo Associated Press povedal, da se bodo pogovorili o tem, da bi zadržali sistem tekmovanja, ki so ga tako v ligi prvakov kot evropski ligi morali uvesti zaradi pandemije novega koronavirusa. Čeferin je ob uvedbi tega sistema dejal, da gre za edinstven in neponovljiv primer ter da niti ne razmišljajo o tem, da bi ga obdržali. A si je očitno premislil. 

Čeferin je dejal, da so mu ljudje tako iz nogometa kot zunaj njega dejali, da jih je ta način z zaključnim turnirjem osmerice namesto običajnih domačih in povratnih četrtfinalnih in polfinalnih tekem navdušil. "Moram reči, da se mi zdi ta sistem z eno tekmo bolj zanimiv kot tisti z dvema tekmama," je dejal Čeferin in poudaril, da se bo posvetoval z vsemi, preden naredijo kakršno koli spremembo v tekmovanjih. "To je ena od zanimivih stvari, ki jih je prinesla pandemija. Morali smo narediti takšen sistem in igrati po njem, ampak na koncu koncev je izpadlo kot zelo zanimivo," meni Čeferin.

Dodal je, da je zdaj zelo težko umestiti turnir osmerice v tekmovalni koledar. "Ampak videli smo, da ljudje želijo vznemirljive tekme. V eni tekmi namreč vsaka ekipa lahko premaga vsako, tako v ligi prvakov kot evropski ligi. Tako da je to nekaj, o čemer moramo razmisliti za prihodnost. Mislim, da se moramo septembra ali oktobra začeti resno pogovarjati o tem," pravi predsednik Uefe. Tega ne skrbi, da bi manjše število izločilnih tekem imelo pomemben finančni vpliv. "Tudi če imaš manj tekem, je lahko vrednost teh večja, če jih pravilno promoviraš," meni Čeferin in dodaja, da so ljudje res navdušeni nad tem začasnim sistemom. 

Članki iz rubrike