stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
10 29.07.2020 10:13:23

To bi bilo FANTASTIČNO: Maribor stopil v AKCIJO, to bi bila velika okrepitev tudi za slovenski nogomet!

Drago Wernig - TAKA
Nekaj dni se niso videli, zdaj so Mariborčani spet skupaj. Po kratkem oddihu so se sinoči zbrali na tradicionalni večerji, od danes pa so Sergej Jakirović in njegovi varovanci znova v delovnem ritemu. Trener vijoličastih bo lahko v prihodnji sezoni računal na pet igralcev, ki jih po prihodu v pokoronskem obdobju ni imel na voljo, menda pa ni povsem izključen scenarij, da bi se pod Kalvarijo vrnil kapetan mlade slovenske reprezentance, ki v Angliji že leto dni zaman čaka na pravo priložnost.

Ni skrivnost, da si Oliver Bogatinov prizadeva pripeljati novo moč v napadalnih vrstah, in po naših informacijah naj bi se nadvse ogrel za možnost, da bi v Ljudski vrt vrnil Jana Mlakarja, s prodajo katerega je Maribor pred letom in pol odlično zaslužil. Šlo je za rekorden vijoličasti prestop, toda v klubsko blagajno vendarle ni bil nakazan rekorden znesek. Spomnimo, Brighton je zanj odštel tri milijone evrov, a po predhodnem dogovoru je polovica nadomestila pripadla Fiorentini, iz katere se je danes 21-letni napadalec na Mladinsko ulico 29 preselil brez odškodnine.

V mariborski opravi je blestel, zgodba na Otoku je drugačna in se za zdaj nikakor ni razpletla po željah ljubljanskega mladeniča. Brighton ga je najprej posodil v angleškega drugoligaša Queens Park Rangers z željo, da bi se v izjemno zahtevni angleški drugi ligi privadil na otoški nogomet, toda prave priložnosti ni dočakal, v drugem delu pravkar končane ni bilo nič drugače niti v Wiganu. V obeh ekipah skupaj je zbral zgolj sedem prvenstvenih nastopov, niti enkrat ni bil član začetne enajsterice, v bojih za točke je na igrišču skupaj preživel zgolj 117 minut. To so kakopak dovolj zgovorni podatki, da s svojim statusom nikakor ni in ne more biti zadovoljen, zato s svojim zastopnikom iščeta primerno rešitev, kako in kaj naprej, z Brightonom, ki je premier ligo končal na 15. mestu na lestvici, ima še dveletno pogodbo.


Mora igrati
In izvedeli smo, da je Oliver Bogatinov začutil priložnost ter krenil v akcijo z namenom, da poskuša Jana Mlakarja privabiti v Ljudski vrt, kar bi bila seveda izjemna okrepitev. Kakšna je realna možnost za uresničitev takšnega scenarija, smo preverili pri Amirju Ružniću. "Za zdaj je zanesljivo le to, da bo tudi v prvem delu nove sezone odšel na posodo," se je najprej odzval igralčev zastopnik. "In v poštev pride le klub, v katerem bo imel zagotovljeno minutažo. Ker je popolnoma jasno, da je pred njim izjemno pomembna sezona. Ne sme biti napake, ne smeva si je privoščiti, tega se zelo dobro zavedava. Slovenija bo letos gostila evropsko prvenstvo mladih reprezentanc, Jan pa je kapetan izbrane vrste in kakopak želi biti na ta zares velik izziv čim bolje pripravljen. V tekmovalni formi," je nadaljeval Amir Ružnić.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: mlakar, maribor, brighton

Članki iz rubrike