stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 26.07.2020 09:44:47

VROČ mestni derbi in hladna ŠPORARJEVA GLAVA: Slovenec ga je za konec takole zabil BENFICI! (video)

Profimedia
Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar se je na zadnji prvenstveni tekmi letošnje sezone znova vpisal med strelce. Ob porazu svojega Sportinga z 1:2 na derbiju proti drugemu lizbonskemu klubu Benfici je v 69. minuti dosegel izenačujoči zadetek. Portugalski prvak je postal Porto.

Odločilni gol za zmago Benfice je v 88. minuti dosegel Carlos Vinicius, Šporar pa je tako letošnjo sezono portugalskega prvenstva sklenil s šestimi goli.

Prvak Porto je v zadnjem krogu sicer z 1:2 izgubil proti Bragi, a si je že pred tem zagotovil 29. naslov državnega prvaka in igranje v ligi prvakov za prihodnjo sezono.


Branilka naslova Benfica je osvojila drugo mesto s petimi točkami zaostanka (77) za tekmeci iz Porta. Braga pa si je z zmago v zadnjem krogu zagotovila tretje mesto in nastope v ligi Europa. Zbrala je 60 točk, tako kot Sporting, ki je po sobotnem porazu ostal brez neposredne zagotovitve igranja v skupinskem delu lige Europa za prihodnjo sezono. V kvalifikacijah za drugo kakovostno tekmovanje v Evropi bo poleg njega igral še peti Rio Ave (55).

Iračan v vrstah Rio Aveja, Mehdi Taremi, si je ob doseženih 18 zadetkih razdelil naziv najboljšega strelca lige z dvema nogometašema Benfice, Pizzijem in Viniciusom.

Portugalsko prvenstvo se bo končalo danes s tremi tekmami, ki bodo določile, kdo bo poleg Avesa še izpadel v nižjo ligo.

Značke: nogomet, portugalska

Članki iz rubrike