stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 25.07.2020 17:38:42

Ne le CHELSEA, JANA OBLAKA si želi tudi ta ANGLEŠKI VELIKAN!

Profimedia
Slovenski vratar Jan Oblak je po mnenju navijačev španskega nogometnega velikana Atletica iz Madrida najboljši igralec sezone 2019/20 v španskem prvenstvu. Tako je sporočil klub na uradni spletni strani, potem ko so na družabnem omrežju opravili glasovanje med navijači v izboru "pet zvezd".

Oblak je v glasovanju dobil 62 odstotkov glasov in zanesljivo slavil, za njim pa so se od drugega do petega mesta zvrstili Marcos Llorente (15 odstotkov), Renan Lodi (12), Alvaro Morata (10) in Mario Hermoso (2).

Oblak je v letošnji sezoni z Atleticom osvojil tretje mesto v španskem prvenstvu za prvakom Realom in drugouvrščeno Barcelono. Škofjeločan je branil na vseh 38 tekmah v tem tekmovanju in 17-krat ohranil mrežo nedotaknjeno. Prejel je 27 zadetkov.

Atletico bo v tej sezoni, ki jo je v precejšnji meri podaljšala pandemija novega koronavirusa, nastopil še na zaključnem turnirju elitne lige prvakov. V četrtfinalu bodo na Portugalskem nastopili proti Leipzigu, za katerega igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl.

Sicer pa počasi vstopamo v tisti čas v letu, ko se bo Jana Oblaka znova selilo na vse konce stare celine. V zadnjih dnevih so pogoste predvem govorice, da bo Oblak svoj talent odnesel na Otok. Zanj naj bi se namreč zanimal Chelsea, ki išče zamenjavo za vse prej kot prepričljivega Baska Kepo Arrizabalago.

A po pisanju tabloida The Sun ni Chelsea edini klub, ki se zanima za slovenskega vratarja. Njegovo ime imajo že nekaj časa debelo podčrtano tudi vodilni možje Manchester Uniteda. Ključ do vrat na Old Traffordu ima sicer že devet let v rokah Španec David de Gea, ki pa je v zadnjih dveh sezonah le še bleda senca samega sebe.

Seveda pa bo moral potencialni kupec globoko seči v žep, če bo želel pripeljati 27-letnega Škofjeločana. Odkupna klavzula namreč znaša kar 120 milijonov evrov, bi pa bil Atletico v tem pokorona obdobju bržkone pripravljen vsaj malce spustiti ceno.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike