Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.07.2020 18:28:11
Deli članek:

PRESTOPNA BOMBA: Slovenski REPREZENTANT odšel po ARABSKE MILIJONE! Prestopil je v ...

Prava prestopna bomba.

Slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž, ki je v letošnji sezoni blestel v dresu Vitesseja, s katerim mu je pred tedni potekla pogodba, ni bil dolgo brez kluba. Čeprav so z visokoraslim napadalcem, ki je v tej sezoni zabil 12 prvenstvenih golov za nizozemski klub, povezovali številne klube, med drugim tudi turškega velikana Bešiktaš in srbskega giganta Crveno zvezdo, se je 31-letni Primorec odločil, da se prvič v svoji karieri preizkusi na drugem kontinentu.

Podpisal je za klub iz Združenih arabskih emiratov, ki sliši na ime Al Wahda. Gre za klub iz Abu Dabija, ki je v svoji zgodovini štirikrat osvojil naslov državnega prvaka. Njen lastnik je Diab Bin Zajed Al Nahjan, član družine Al Nahjan, ene izmed šestih vladajočih družin v Združenih arabskih emiratih, na klopi Al Wahde pa sedi Španec Manolo Jimenez, nekoč dolgoletni nogometaš Seville, potem tudi njen trener.

Matavž je s svojim novim klubom podpisal dveletno pogodbo in si že izbral številko, ki jo bo nosil na dresu. To bo številka 9, za napadalce sveta številka. Matavž je sicer v Abu Dabi odpotoval v spremstvu svojega najboljšega prijatelja, svojega agenta Dejana Gavrića, družbo pa jim je delal tudi Zouhair Essikal, agent iz imenitne britanske nogometne agencije Base Soccer, s katerimi je Matavž pred meseci podpisal pogodbo.

Galerija