Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 09.07.2020 11:14:44

Novica tudi za OLIMPIJO?!? Cesar BRIDKO RAZOČARAN, ima PROSTE ROKE, a obstaja možnost, da ...

Profimedia
Boštjan Cesar išče nov klub in čaka na razplet bitke za napredovanje v serie B.

Deset let svojega življenja je dal Chievu, zdaj pa je Boštjan Cesar na lastni koži občutil, da v nogometu nič ni sveto. Čeprav je ves čas poudarjal, da bi rad ostal pri Chievu in v Veroni igral še vsaj eno leto, se očitno to ne bo zgodilo. Cesarju je 30. junija potekla pogodba, nove pa mu klub ni ponudil. Še več, odnos vodstva kluba je bil sila nenavaden, celo krivičen, sploh glede na to, koliko časa je bil Ljubljančan član Chieva. Toda obstaja zanka: če se bo Chievo vrnil v serie A, za kar še obstajajo možnosti, bodo morali leteči osli Cesarja vzeti nazaj! V pretečeni pogodbi ima namreč klavzulo, ki pravi, da se v primeru vrnitve med najboljše v državi sodelovanje avtomatično podaljša še za eno leto.


"Tega res nisem pričakoval," je italijanskim medijem zaupal dolgoletni kapetan reprezentance Slovenije in nadaljeval: "Po desetih letih, po vsem, kar smo doživeli skupaj, sem pričakoval drugačen odnos. Rekli so mi, da sta se tako odločila predsednik in trener. Tega res nisem pričakoval. Za ta klub, ekipo, soigralce sem dal vse, kar sem lahko. Verona je postala moj drugi dom. Želim ostati tukaj. Res bi si želel, da bi se lahko vsaj pogovoril s predsednikom. Veliko let sva preživela skupaj in mislim, da bi si zaslužil vsaj telefonski klic z njegove strani, če že nič drugega." Cesar je dodal, da se bo v primeru vrnitve Chieva nazaj v serie A vrnil na treninge, saj bo pogodba pač avtomatično podaljšana. Toda po drugi strani: zakaj vztrajati v okolju, v katerem očitno ni več dobrodošel? V okolju, ki mu je dal toliko, v zameno pa dobil zares sramoten odnos vodilnih.

Če bo Cesar, ki prav danes praznuje 38. rojstni dan, res iskal nov klub, bi to morda lahko bila tudi novica za Olimpijo. Centralni branilec nikdar ni skrival svoje pripadnosti zeleno-belim, čeravno je pred meseci v pogovoru za Ekipo SN priznal, da bi rad ostal na tujem in da ga vrnitev domov ne zanima preveč. Toda tedaj je bil še prepričan, da bo ostal pri Chievu ...

Članki iz rubrike