bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

EkipaSN
EkipaSN
0 16.05.2020 20:26:49

Slovenski golgeter kot VELIKI OSMOLJENEC! Dobil je MILIJONSKO PONUDBO, nato je klub - PROPADEL!!!

Martin Metelko
Saj ni res, pa je! Dobil je sanjsko ponudbo, nato pa je klub zaprl svoja vrata.

Eden tistih slovenskih nogometašev, ki bodo poleti iskali novega delodajalca, je tudi Tim Matavž. Nizozemski mediji so v preteklih tednih trdili, da se izkušenemu napadalcu nasmiha skoraj sanjski prestop na Kitajsko, a kaj ko je klub, ki naj bi ga želel pripeljati, zdaj kar – propadel!

V torek je kot strela z jasnega odjeknila novica o propadu kitajskega kluba Tianjin Tianhai, ki je na vrhuncu svojih moči nudil zatočišče številnim znanim nogometnim obrazom. Trener kluba iz Tjandžina, ki je leta 2017 igral tudi v azijski ligi prvakov, je bil med drugim svetovni prvak iz leta 2006 Fabio Cannavaro, na njegovi klopi sta sedela tudi Paulo Sousa in Vanderlei Luxemburgo. V garderobi so se nekaj časa zadrževali brazilski zvezdniki Jadson, Luis Fabiano in Alexandre Pato, tam je bil tudi belgijski reprezentant Axel Witsel. Težave kluba so se začele januarja lani, ko so zaradi domnevnih finančnih malverzacij v zdravstvu aretirali lastnika Shuja Yuhuija, ki je bil nato obsojen na devetletno zaporno kazen. Kljub vsemu je Tianjin Tianhai (pred afero z lastnikom se je imenoval Tianjin Quanjian) nekako še vztrajal nad gladino, toda le do izbruha koronavirusa.

"Zaradi negotovega finančnega stanja klub ni več v stanju normalnega obratovanja. Po temeljitem premisleku nam ni preostalo drugega, kot da uradno razpustimo klub," so sporočili iz kluba, v katerem je pred desetletjem igral tudi Aleksandar Rodić. Zdaj bi torej Matavž lahko postal drugi Slovenec v dresu Tianjin Tianhaia. Nizozemski mediji so še pred nekaj tedni pisali: "Matavžu se obeta milijonska pogodba na Kitajskem." Poleg Matavža naj bi omenjeni kitajski prvoligaš snubil tudi njegovega soigralca Bryana Linssena. Oba z odličnimi pogodbami, saj so bili prepričani, da bodo dobili novega, bogatega lastnika. Pogovori so menda že potekali in bili blizu realizacije, potem pa … Potem pa so na vrat na nos propadli!

TURČIJA ŠE VEDNO AKTUALNA
Matavžu zdaj ne preostane drugega, kot da novega delodajalca poišče drugje. Enaintridesetletniku, ki je v tej sezoni za Vitesse zabil 13 golov na 27 tekmah, naj bi se še odpirala možnost odhoda v Turčijo. Ponudbo iz turške lige je menda imel na mizi že januarja. Tedaj naj bi ga v svoje vrste vabil velikan Bešiktaš, a do dogovora ni prišlo. Bo Bešiktaš obudil zanimanje? Kakorkoli, Matavž ne glede na vse ne bi smel imeti težav z iskanjem novega kluba. V zadnjih treh sezonah je pač za Vitesse na 90 tekmah dosegel 41 zadetkov, kar niti po naključju ni slaba statistika. Ravno nasprotno; je dobra, celo zelo dobra.

Časnik EkipaSN je v tem tednu poročal tudi, da bi se lahko Tim Matavž za kratek čas vrnil nazaj v Gorico in svojemu nekdanjemu klubu pomagal v dodatnih kvalifikacijah za preboj v Prvo ligo Telekom Slovenijo. Članek, v katerem si lahko preberete tudi Matavževe izjave o tej zanimivi ideji, je še vedno na voljo na spletni strani Trafika24.si.

tim matavz
Profimedia

Značke: tim-matavž, kitajska

Članki iz rubrike