Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
1 24.03.2020 08:51:27

Kriza kaže zobe: Slovenec na klopi Rijeke bo OBČUTIL POSLEDICE, vodstvo kluba napovedalo ...

sn
Kepa, ki bi naposled lahko postala plaz velikih razsežnosti, se je zakotalila na Škotskem. V Edinburghu.

Lastnica Heartsa Ann Budge je bila ob izbruhu koronavirusa prva, ki je igralcem, članom strokovnega vodstva in drugim uslužbencem s polnim delovnim časom predlagal 50-odstotno znižanje plač. "Razmere so nevzdržne, s takšnim predlogom želimo ohraniti čim več delovnih mest. Zaradi prekinitve tekmovanj so se prihodki zmanjšali in nujno je bilo treba sprejeti nekatere odločitve. S težkim srcem moramo znižati stroške, saj se je treba čim prej odzvati, da bi klub lahko preživel nevihto, ki ga je zajela, in nadaljevanje tekmovanj dočakal pripravljen," je pojasnila Ann Budge in dodala, da plače v nobenem primeru ne bodo nižje od zahtevanega minimuma.

Podobnih primerov v različnih državah je vse več in jih bo tudi v prihodnje, če bo virus pretirano trdovraten in nogometa še lep čas ne bo mogoče igrati. Najbolj drastično in nepriljubljeno potezo je nedvomno naredil razvpiti predsednik Siona Christian Constantin, ki je odpustil celotno ekipo, ker ni privolila v znižanje plač.



Na izredne razmere niso imuni niti velikani. Tako so španski mediji poročali, da naj bi vodstvo Barcelone igralce prosilo, naj zaradi izrednih razmer privolijo v začasno znižanje plač. Katalonski velikan naj bi sicer v sezoni 2019/20 za plače igralcev in trenerjev namenil kar 507 milijonov evrov.

Tudi v naši soseščini so bili prvi varčevalni ukrepi že sprejeti. Na Hrvaškem je predsednik Osijeka Ivan Meštrović plače igralcev in zaposlenih znižal za 50 odstotkov z obljubo, da jim bo polovico odvzetega vrnil, ko se bodo tekmovanja nadaljevala; oziroma je bil to sprva predlog, ki je bil naposled sprejet. "Nadvse sem zadovoljen, da so igralci in vsi zaposleni v klubu sprejeli znižanje prihodkov. Vsi, od prvega do zadnjega, za kar se jim zahvaljujem. S tem so pokazali, da se zavedajo zahtevnosti razmer in okoliščin, v katerih smo se znašli. Pokazali so solidarnost, vse pa smo storili z namenom, da bi ublažili negotovost, ki bo trajala še nekaj časa," je povedal prvi mož slavonskega prvoligaša, v tej smeri pa so začeli razmišljati tudi na Rujevici, kjer na trenerski klopi sedi Simon Rožman. In pravzaprav ni več dvoma, da bo takšen ukrep tudi uresničen. "V tej krizi bomo vsi trpeli, vsi jo bomo občutili. Preprosto se moramo prilagoditi okoliščinam in klubu pomagati tako, da bomo ostali brez dela prihodkov. To je nujno zlo, v nasprotnem primeru bomo vsi končali na ulici," je posvaril direktor Rijeke Luka Ivančić.

Značke: rijeka, rožman

Članki iz rubrike