kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 22.03.2020 16:52:55

BIZARNO! Belorusi edini v Evropi igrajo, Slovenca Goropevška predsednik navaja na alkohol?!?

Pandemija koronavirusa je paralizirala šport, pravzaprav je obstalo vso javno življenje. A obstajajo oaze ...

Belorusi se ne dajo, v tem trenutku so edini v Evropi, kjer nogometno prvenstvo poteka normalno. Ob Belorusih je le še devet držav na svetu, kjer se nogometna žoga še kotali, kjer tekmovanja potekajo. To so po abecednem redu Aruba, Angola, Avstralija, Burundi, 2. liga v Butanu, Sveti Krištof in Nevis, Nikaragva, pokal v Hong Kongu in Jamajka. 


V Belorusiji so minuli konec tedna ob prisotnosti gledalcev odigrali prvi prvenstveni krog sezone 2020, kot da koronavirusa ne bi bilo. V tej državi je sicer na današnji dan uradno potrjenih 76 okuženih pacientov.

goropevsek
Miha Goropevšek


V beloruskem prvenstvu igra tudi 29-letni Miha Goropevšek, branilec, ki v slovenskem prostoru ni pustil omembe vrednega pečata, zato pa že šesto leto uspešno gradi svojo kariero v tujini. Za Dinamo iz Minska v petek sicer ni zaigral oziroma ni sodeloval v domačem porazu (0:1) z Rukhom iz Bresta

Kako je bilo videti na tekmi, ki je imela ob pomanjkanju neposrednih prenosov po vsem svetu neverjetno gledanost v tujini, je za hrvaške medije povedal Karlo Bručić: "Na tribunah je bilo nekaj tisoč navijačev. Tukaj se ljudje ne bojijo, v državi je stanje povsem stabilno. Prvenstvo se bo normalno nadaljevalo. Celo med reprezentančni premor so nam vrinili dodaten krog. Vsak dan treniramo, stalno sem v stiku s 30 soigralci, za katere ne vem, kje se gibljejo, ko imajo prosto. Vedno imam v podzavesti, da se lahko okužim, vedno razmišljam, kje je kdo od soigralcev bil prejšnji večer ..."

brucic
Karlo Bručić


Hrvaški nogometaš upa, da se bo prvenstvo naposled prekinilo, da bo Belorusija sledila ostalim državam, da bo lahko odšel domov. Dokler pa ostaja v Minsku, kot tudi Goropevšek, lahko upošteva nasvet predsednika kluba: "Rekel nam je, da naj vsak dan popijemo kozarec vodke in odidemo v savno, češ da to pomaga v boju s koronavirusom."

Članki iz rubrike