stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 20.11.2019 09:15:42

Mlakar VIOLA smrtno resno o Mariboru in odhodu v Anglijo: Mu je žal, da je zapustil Slovenijo? Vem, da ...

Grega Wernig
Mlada slovenska reprezentanca v aktualnem ciklu kvalifikacij ne sodeluje, Jan Mlakar in soigralci se na domače evropsko prvenstvo pripravljajo z zahtevnimi prijateljskimi tekmami. S kapetanom smo se pogovarjali o moči zasedbe, ki ji poveljuje selektor Primož Gliha, z 21-letnim napadalcem pa smo se kakopak dotaknili tudi njegove angleške zgodbe, ki se ni začela po želenem scenariju, prav tako kot klubskega dogajanja na sončni strani Alp.

Poleti ste se iz Maribora preselili v Brighton, ki vas je poslal na posodo v QPR, toda prave priložnosti v angleški drugoligaški druščini še niste dočakali, niste v želenem tekmovalnem ritmu. Bržčas je jasno, da s svojim statusom niste zadovoljni. Ne morete biti.
To drži, vendar sem vedel, kaj me čaka, da ne bo lahko. Najprej sem se moral privaditi na novo okolje in mislim, da mi je to dobro uspelo. Zdaj čakam, da dobim malce več priložnosti in jo izkoristim. Da dosežem kakšen gol, ki je za vsakega napadalca tako zelo pomemben. V trenutku se lahko vse spremeni, marsikaj se ti odpre.

Ste zaradi trenutnega položaja razočarani, nestrpni, živčni, jezni ...?
Zdaj bom zelo iskren. Morda je prisotne malce jeze, ampak tiste pozitivne. Ne v takšni obliki, da se mi v ponedeljek ne bi ljubilo trenirati, če v nedeljo ne igram. Ravno obratno. Treniram še več in še bolj zagnano. Takšna miselnost me žene naprej ob prepričanju, da bom dobil priložnost, in potem seveda moram storiti vse, kar je v mojih močeh, da bi jo čim bolje izkoristil.


Ali danes po vsem, kar se vam dogaja v zadnjih mesecih, morda obžalujete, da ste se odločili za prestop v Brighton?
Ne, ni mi žal, nikakor ne. Ker vem, da se lahko v nogometu hitro vse obrne, spremeni. V trenutku. Kot sem že dejal, potrebujem le nekaj tekem, potrebujem samo en gol in verjamem, da bo potem vse drugače.

V kolikšni meri pa na Otoku spremljate dogajanja v slovenskem prvenstvu?
Sem v rednih stikih s prijatelji iz Domžal in Maribora, seznanjen sem z vsem pomembnim. Spremljam, kaj se dogaja, in tako kot mnogi sem presenečen, da so tri kroge pred koncem jesenskega dela prvenstva na vrhu štiri ekipe tako zelo izenačene. Ni kaj, liga je nadvse zanimiva, napeta, ampak verjamem, da bo Maribor sezono speljal tako, kot je treba, in osvojil naslov prvaka. Da, navijam za vijoličaste. V Ljudskem vrtu sem se zares počutil zelo dobro. Vedno bom ostal Viola, če lahko tako rečem.

CELOTEN INTERVJU Z JANOM MLAKARJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: mlakar, qpr, brighton

Članki iz rubrike