Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

eč
1 19.10.2019 12:24:53

Nekdanji zvezdnik Olimpije drugi Slovenec v končnici lige MLS

Profimedia
Danes zvečer bo nekdanji nogometaš Olimpije igral v končnici lige MLS. Postal bo drugi slovenski nogometaš, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. Prvi je bil Andraž Struna.

Medtem ko se je sezona za Aljaža Struno že končala, saj se njegov Houston Dynamo ni uvrstil v končnico, izločilne boje začenjata tako Portland Timbers kot New England Revolution. Oba bosta na delu konec tedna; slednji v soboto ob 19. uri, drugi v noči na nedeljo. Za slovensko javnost bo precej zanimivejša tekma med Atlanto United in New Englandom. Zakaj? Preprosto. Antonio Delamea Mlinar pač redno igra za klub iz okolice Bostona, medtem ko Aljaž Ivačič v tem letu ni dočakal debija v dresu Portlanda. Odigral je 11 tekem, toda le za rezervno ekipo, ki nastopa v ligi USLC; ta po kakovosti sodi na drugo mesto v severni Ameriki. Vseeno bo morda vsaj na klopi na tekmi proti klubu Real Salt Lake iz Utaha. Medtem ko stavnice slednjemu pripisujejo več možnosti za napredovanje kot Ivačičevemu klubu, ki je lani sicer izgubil šele v velikem finalu, bržčas še neprimerno težja naloga čaka Delameo Mlinarja in soigralce. New England Revolution se bo namreč pomeril s trenutno enim najboljših klubov Severne Amerike.


Več le Ibrahimović in Vela
Atlanta United je bil lani prvak ZDA, s klopi ga vodi legendarni Frank de Boer, gole pa zanj zabija Josef Martinez, ki se je v zadnjih treh letih med strelce vpisal 87-krat na 96 tekmah. Venezuelec je bil vroč tudi v rednem delu lige MLS; zabil je 27 golov, več sta jih dala le kultni Šved Zlatan Ibrahimović (30) in mehiški reprezentant Carlos Vela (34). Delameo Mlinarja, ki je v ZDA iz ljubljanske Olimpije odšel leta 2017 in za svoj klub do danes odigral 67 tekem, torej čaka peklenska naloga, ki bo še toliko težja, ker popravnega izpita ne bo. V končnici lige MLS namreč o napredovanju odloča le ena tekma, za nameček pa bo New England – s klopi ga vodi nekdanji ameriški selektor Bruce Arena – gostoval pri Atlanti, saj je bila slednja boljša v rednem delu in ima zaradi tega prednost domačega igrišča.

Članki iz rubrike