Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 06.10.2019 11:41:36

Spet v POLNO: V Sloveniji ni dobil prave priložnosti, v tujini pa ZABIJA kot za stavo! (video)

vszi
Potem ko se je pred dvema letoma iz Slovenije preselil v Bolgarijo, je dokončno eksplodiral.

Triindvajsetletni Alen Ožbolt je bil večji del kariere član Domžal, leta 2015 so ga te posodile dortmundski Borussii, kjer je dve leti nastopal za njeno drugo ekipo. Pozimi 2017 se je vrnil v Domžale, v rumenem dresu zbral 15 prvenstvenih nastopov in zabil štiri gole.

Leto pozneje pa se je odločil vnovič preizkusiti v tujini, tokrat ga je pot vodila v Hartberg, a se tudi tam ni naigral, v sedmih nastopih je bil na igrišču vsega 107 minut, tako da je po sezoni zapustil Avstrijo.

Nato pa je prišel klic iz Bolgarije, po katerem se mu je kariera začela odvijati v pravi smeri. Postal je član tamkajšnjega prvoligaša Lokomotiva iz Plovdiva. Že v prvi sezoni je pokazal, da bi lahko bil okrepitev v pravem pomenu besede. Na 23 tekmah je zabil sedem golov in si s svojim novim klubom brez večjih zapletov zagotovil obstanek v ligi,



V tej sezoni pa mu gre še bolje, tako Ožboltu kot tudi klubu. Po nepopolnih 12 krogih je Lokomotiv tretji, z minimalnim zaostankom za Ludogorcem in Levskim. V zadnjem krogu je bil uspešen na gostovanju, s 5:0 je slavil proti Etarju in vknjižil osmo zmago. Mrežo domače zasedbe pa je že v četrti minuti razdevičil ravno slovenski napadalec, ki se je odlično znašel pred golom in s strelom s kakšnih trinajstih metrov matiral vratarja. S tem je svoji ekipi tlakoval pot do visoke zmage.

Za nekdanjega člana slovenske mlader reprezentance je bil to četrti zadetek v sezoni, kar ga na klubski lestvici strelcev uvršča na tretje mesto. Zanimivo pa je, da je Lokomotiv celo najučinkovitejše moštvo lige, na 12 tekmah je zabil 32 golov in jih prejel polovico manj.

Zadetek si lahko ogledate v priloženem posnetku, akcija za Ožboltov gol pa se začne pri 0:10 minute.

Članki iz rubrike