Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 18.08.2019 16:31:56

HARIS NE HLADI CEVI! Nekoč največji up slovenskega nogometa znova navdušuje

Profimedia
Haris Vučkić se je vrnil, pa čeprav sploh nikamor ni šel.

Nekoč je Haris Vučkić veljal za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Še kot petnajstletni fant je v dresu Domžal debitiral v slovenski ligi. In ker dober glas seže v deveto vas, ga je že nekaj mesecev kasneje v svoje vrste pripeljal angleški Newcastle.

Ni jih bilo malo, ki so menili, da je prehitro odšel s trebuhom za kruhom in iz današnje perspektive bi jim težko oporekali. Nikdar ni uspel do konca razviti izjemnega potenciala, čemur so v veliki meri botrovale številne zdravstvene težave. Tudi v lanski sezoni je bil več v zdravniški ordinaciji kot pa na igrišču. Zaradi še ene težje poškodbe je v lanski sezoni v dresu nizozemskega Twenetja odigral le sedem tekem.



Zdaj so težave s kolenom očitno preteklost, talent pa tako ali tako nikoli ni bil sporen. In zdaj znova uživa v nogometu. Ter zabija. Potem, ko ga je trener Gonzalo Garcia prestavil bliže nasprotnikovim vratom, zelo pogosto. Povratnik v ligo Twente in povratnik na igrišča Vučkić sta hit prvih treh krogov elitne nizozemske lige. Novopečeni prvoligaš je po treh krogih še neporažen, novopečeni napadalec Vučkić pa je na igrišču prebil vseh 270 minut in pri tem dosegel tri zadetke. Potem, ko je pred tednom dni potrdil zmago nad Groningenom, je včeraj dvakrat zatresel mrežo Waalwijka. Tudi to sicer ni bilo dovolj za zmago v dramatičnem obračunu, ko so kar trije zadetki padli v zadnjih petih minutah tekme, vseeno pa se ne Twente, še manj pa Vučkić ne moreta pritoževati nad začetkom sezone.

Newcastle, Cardiff, Rotherham, Glasgow Rangers, Wigan, Bradford, šele v Twenteju pa je kot vse kaže znova našel rdečo nit. Vučkić se je vrnil, pa čeprav sploh nikamor ni šel. Še vedno pa je star vsega 26 let.

Članki iz rubrike