Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 19.06.2019 11:04:36

KONTROVERZNI trener zmajev ali vroči NEMCI v STOŽICAH? Možni nasprotniki SLOVENCEV v ligi Europa so...

Na žreb v Nyonu nestrpno čakajo tudi predstavniki Olimpije, Domžal in Mure.

Po tem, ko bo svojega morebitnega nasprotnika v 2. krogu kvalifikacij za ligo Europa dobil Maribor, bodo na vrsti še trije slovenski predstavniki v ligi Europa in v tem delu tekmovanja bodo vsi trije nenosilci, kar na papirju pomeni težje delo. 

Olimpiji je žreb v prvem krogu namenil latvijski Rigas, v drugem krogu pa se je znašla v skupini 3. Možni nasprotniki varovancev Safeta Hadžića bodo Inter Turku (Finska) ali Brøndby (Danska), Malatyaspor (Turčija), Zeta (Črna gora) ali Fehérvár (Madžarska), Eintracht Frankfurt (Nemčija), Gabala (Azerbajdžan). Olimpiji se tako obeta vrnitev nekdanjega trenerja Marka Nikolića, ki sedi na klopi madžarskega predstavnika in ki ga je Milan Mandarić odslovil po 'aferi z žaljenjem na rasni osnovi'. Brez dvoma pa se želijo v Ljubljani izogniti polfinalstu zadnje izvedbe lige Europa Eintrachtu iz Frankfurta. 


Prvi nasprotnik Domžal v ligi Europa je Balzan z Malte, če bodo varovanci Simona Rožmana uspešni, pa jih čaka težko delo. Možni nasprotniki so namreč: Malmö (Švedska) ali Ballymena United (Severna Irska) ali NSÍ Runavík (Ferski otoki), Royal Antwerp (Belgija), Molde (Norveška) ali KR Reykjavík (Islandija), Zorya Luhansk (Ukrajina), Aberdeen (Škotska) ali RoPS Rovaniemi (Finska).

Mura se je v žrebu za 2. krog kvalifikacij znašla v skupini 6. Prekmurce že v 1. krogu čaka peklenska naloga, najtežja med vsemi slovenskimi predstavniki v evropskih tekmovanjih. Toda če bi jim uspel pravi mali čudež in bi izločili Maccabi iz Haife, bodo za možne nasprotnike dobili: Mladá Boleslav (Češka), FCSB (Romunija) ali Milsami Orhei (Moldavija), Kauno Žalgiris (Litva) ali Apollon Limassol (Ciper), Strasbourg (Francija) , AZ Alkmaar (Nizozemska), Radnik Bijeljina (Bosna in Hercegovina) ali Spartak Trnava (Slovaška)

Članki iz rubrike