Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.04.2019 14:52:14
Deli članek:

Nazaj tja, KJER JE ŽE BIL?! Boban Jović DOBIL SNUBCA, bivši kapetan Olimpije ima na mizi ...

Nikola Miljković

Boban Jović je trenutno brez kluba, a bi lahko že v kratkem spet podpisal pogodbo.

Nekoč je veljal za enega najbolj obetavnih slovenskih nogometašev, še nedolgo tega je bil tudi del slovenske članske reprezentance. Toda potem se je Bobanu Joviću zalomilo. V Turčiji ni igral, bil je povsem na stranskem tiru, dokler ni pred meseci predčasno prekinil pogodbo z Bursasporjem. Zdaj čaka na to, kdaj se bo vrnil med aktivne nogometaše in ni nemogoče, da bo že v kratkem dobil novega delodajalca. Ob tem je zanimivo, da bi se lahko vrnil tja, kjer je že bil - na Poljsko.

Poljski mediji poročajo, da je zanimanje za nekdanjega kapetana Olimpije pokazal prvoligaški klub Piast Gliwice, kjer že igra slovenski nogometaš Uroš Korun. Piastu gre v tej sezoni odlični od nog, saj zaseda tretje mesto na lestvici, pred njim sta le Legia in Lechia. Korun in soigralci za prvim mestom zaostajajo za štiri točke, kar pomeni, da tudi naslov prvaka še ni izključen. Jović bi torej lahko odšel v urejen in uspešen kolektiv, kar bi mu po seriji bolečih udarcev več kot koristilo.

Jović si je na Poljskem že služil kruh, in sicer je tja prvič odšel po slovesu od Olimpije, ko je podpisal za Wislo iz Krakova. Potem se je preselil v Turčijo, a se malce kasneje kot posojen vrnil, tedaj si je nadel dres Slaska iz Vroclava.