Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 08.04.2019 11:58:33

ZATO je vreden 100 MILIJONOV! Ta dosežek Jana OBLAKA je res NEVERJETEN!

Profimedia
Čeprav je na derbiju z Barcelono klonil dvakrat in izgubil, pa je bil Jan Oblak brez trohice dvoma prvo ime Madridčanov.

Pri Atleticu se še kako zavedajo, kako dobrega vratarja imajo v svojih vrstah. Škofjeločan je zelo hitro po svojem prihodu postal številka ena med vratnicama španskega velikana, ta bi v naslednjih tednih in mesecih rad storil vse, da bi ga tudi zadržal v svojih vrstah. Že kar nekaj časa trajajo pogajanja glede morebitnega podaljšanja pogodbe z Atleticom, seznam snubcev pa je iz dneva v dan daljši. Najnovejše informacije z Otoka pravijo, da naj bi pri Manchester Unitedu zamenjal Davida de Geo, v minuli sezoni je bil blizu PSG-ja. 

In povsem razumljivo je, zakaj je zanimanje za Oblaka tako veliko. To potrjujejo tudi njegove številke, čeprav je statistika v nogometu in športu nasploh zelo varljiva. Eden od razlogov, zakaj je Atletico tako uspešen, je dejstvo, da Oblak na tekmo v povprečju obrani več kot 80-odstotkov vseh strelov na gol. V najboljših petih ligah mu je blizu le vratar Alphonse Areola, a ima pol odigranih tekem manj od Oblaka in to v ligi, kjer PSG praktično nima konkurence. Oblak praktično nima slabih dni, le na eni tekmi je bil odstotek vseh obranjenih strelov manj od 80 odstotkov. 

Značke: jan-oblak, atletico

Članki iz rubrike