Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 19.02.2019 12:35:36

"Ni staršev, da bi mi pomagali, zato se moram znajti sam!"

Profimedia
Okolje lahko zelo spremeni človeka, posebej, če se prvič podaš na tuje. Novi ljudje, novo mesto in sam se moraš znajti za vse.

Jaka Bijol je odkritje letošnje sezone, ko je odšel v moskvovski CSKA in z igrami v ligi prvakov opozoril nase ter si prislužil tudi reprezentančni dres.

Odkar je iz Velenja odšel v gromozansko Moskvo se je seveda moral spremeniti. "Najprej, zelo sem se spremenil kot osebnost. Dozorel sem, dozorel. Zdaj v Moskvi živim sam in imam sam sebe za odraslega in samostojnega," je za ruske medije dejal 20-letni Bijol.
"Sam moram reševati vsakdanje probleme. Pri meni ni mojih staršev, tako da ni bilo druge izbire, kot da hitro odrastem. Kar pa se tiče nogometa, vsak dan trdo delam in treniram. Izpolnim vse naloge, ki mi jih naloži trener," je še dejal Bijol, ki je potem primerjal še rusko in slovensko ligo: "Ne morem primerjati ruske in slovenske lige. Tu je vse drugače: žoga pri podajah gre precej hitreje in igralci na tekmo pretečemo veliko več. Med tekmo nimaš časa za razmišljanje, vse je veliko bolj dinamično. Če razmišljaš sekundo predolgo, boš žogo izgubil."

Bijol, ki je odigral 17 tekem za CSKA in dosegel en gol, ima za prihodnost visoke cilje: "Moj osebni cilj je, da čim več časa preživim na igrišču in da pomagam CSKA-ju, da postane prvak. Za nas je zelo pomembno, da prve tri tekme sredi marca pred reprezentančnim premorom odigramo dobro. Dobri rezultati nam bodo dali dodatno samozavest v boju za naslov prvaka."

Značke: jaka-bijol, cska

Članki iz rubrike