ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

melania trump_valentinovo 6 Svet24.si

Razkrivamo, koliko stanejo modni kosi Melanie

Luna Petisvet.si

Dva dni pred tem postane kritično, sicer pa vse ...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tako za svoje goste poskrbi Tanja Žagar

nu
nu
0 04.12.2018 11:09:43

LEGENDARNI Italijan DVIGNIL V NEBO Samirja Handanovića: Kaj pravite, da je ŠIBKI ČLEN?! Povem vam, da ...

Profimedia
Samir Handanović med kritikami in hvalospevi.

Pretekli konec tedna sta se v derbiju serie A pomerila Roma in Inter, razburljiva tekma je postregla s štirimi zadetki in remijem 2:2. Prvi gol za Rimljane je bil delo Cengiza Underja, ki je Samirja Handanovića premagal z "bombo" od daleč. Sarma realno ni imel nikakršnih možnosti za uspešno posredovanje, toda kljub temu so ga številni glasno kritizirali. V prvi vrsti zato, ker je Handanović na mestu obstal kot vkopan. Toda hitro so se javili tudi takšni, ki so izkušenega Slovenca vzeli v bran. Tudi legendarni Gianluca Pagliuca, svoj čas reprezentant Italije, in Luciano Castellini, dolgoletni trener vratarjev pri Interju.

"Če se Samir ni vrgel, se je zgolj zato, ker je vedel, da bi bilo to povsem brez smisla. Ne strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je napačno ocenil let žoge. Če bi se vrgel, bi bilo to resnično povsem odveč," je prepričan Castellini, ki je dodal: "Povsem normalno je, da vsi vratarji, tudi najboljši, grešijo. Toda na koncu vsake sezone ima Handanović brez kančka dvoma neprimerno več odličnih in ključnih obramb kot napak."

Pagliuca, ki je za azzurre odigral 39 tekem, je šel s hvalospevom še korak dlje: "Samir je odličen vratar, eden najboljših v Evropi. Prav tako še naprej predstavlja enega najmočnejših orožij Interja. Zagotovo pa ni res, kar trdijo nekateri, da je šibki člen milanskega kluba."

Članki iz rubrike