krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
0 21.09.2018 09:26:27

NORO! Mladi Slovenec debitiral v ligi prvakov, še nedavno je bil DRŽAVNI PRVAK v drugem športu!?

Profimedia
Kakšen teden je za slovenskim nogometom! Najprej je v ligi prvakov debitiral Samir Handanović, potem še Jaka Bijol. Zgodbi obeh pa sta – bizarni. Sarma je leta in leta spadal med najboljše na svetu, premierni nastop je dočakal v 34. letu starosti. Jaka Bijol pa … Hja, še pred dobrim letom dni je 19-letni branilec igral v – mladinski ligi v Sloveniji!

Sredin večer v Plznu bo za vas gotovo ostal nekaj posebnega, debija v ligi prvakov številni igralci nikoli ne dočakajo. Kakšni so občutki in kakšni so bili?
Seveda sem se nadvse veselil nastopa v ligi prvakov, nestrpno sem čakal na ta trenutek, a moram priznati, da sem bil na dan tekme malce živčen. Ali če sem povsem iskren, precej. Že dolgo me ni tako zvilo, ko sem se spomnil na konkurenco v najprestižnejšem tekmovanju. Uf, to pa bo treba preteči enih kilometrov, sem pomislil sam pri sebi ... Na začetku dvoboja sem bil še vedno pod vtisom velikega dogodka, toda po 10 minutah je bilo vse v redu.

Po zaostanku v prvem delu ste vstali od mrtvih in se porazu izognili v peti minuti sodniškega dodatka.
V prvem polčasu nismo bili na želeni ravni. Smo zelo mlada ekipa. Ne le zame, tudi za večino igralcev je bilo vse skupaj nekaj novega. Živčnosti se je bilo nemogoče izogniti, kar je kakopak vplivalo na našo izvedbo. Nismo se sestavili, vendar smo med odmorom staknili glave, se pogovorili in zgodba v nadaljevanju je bila povsem drugačna. Dobili smo neko energijo in verjeli, da smo sposobni preobrata. Preprosto smo začutili, da nam lahko uspe. Tekmece smo spravili v podrejen položaj, bili smo veliko boljši in nadzirali dogajanja, lahko bi tudi zmagali. Trener je bil na koncu zelo zadovoljen s prikazanim, v prvi vrsti pa nas je pohvalil, ker smo pokazali karakter, kar je za tako mlado zasedbo velikega pomena. In spodbuda za naslednje preizkušnje, ki bodo izjemno zahtevne. Biti moramo takšni, kot smo bili v drugem polčasu dvoboja v Plznu. V takšnem slogu moramo nadaljevati in podobo še nadgrajevati.

Dovolj je reči, da sta preostala člana skupine G Real in Roma, kraljevi klub bo 2. oktobra naslednji tekmec, še pred 15 meseci pa ste denimo igrali za mladinsko ekipo Brava. Dogaja se vam »sto na uro« …
Ko bom nekoč delal pregled svoje kariere, ko bom gledal drese številnih klubov in fotografije, bom bržčas šokiran. Čudno se mi bo zdelo, da je vse skupaj potekalo tako hitro, da sem delal takšne korake, toda zdaj o tem ne razmišljam. Poskušam ostati osredotočen zgolj in samo na svoje delo. Na treninge in tekme. Prizadevam si, da bi bil iz dneva dan boljši, da bi napredoval, druge stvari me v tem trenutku ne zanimajo. V mislih imam samo nogomet, samo igrišče, dokazovanje trenerju …

CELOTEN ČLANEK IN INTERVJU Z JAKO BIJOLOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: bijol, cska

Članki iz rubrike