pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 07.05.2018 13:46:34

PA TO JE NORO! Izjemni Jan Oblak korak bližje temu, da spiše ZGODOVINO! Slovenec je tik pred tem, da postane ...

Profimedia
Čeprav je v nedeljo po 1060 minut znova dobil gol na domači Wandi Metropolitano, pa je Jan Oblak še korak bliže tretji zaporedni lovoriki zamora.

Atletico je v nedeljo zabeležil nepričakovan poraz na domačem igrišču,. Espanyol je bil boljši z 2:0, pa se je zdelo, da bo dvoboj za lovoriko zamora znova povsem odprt. A Oblaku so v nedeljskih večernih urah na pomoč priskočili kar nogometaši Atleticovega mestnega tekmeca Reala, ki so za hrbet Oblakovega "tekmeca" Marca-Andrea Ter Stegna na el clasicu spravili dve žogi.

Lahko bi zapisali, v (dvo)boju za nagrado zamora, ki jo španski dnevnik Marca podeljuje vratarju z najmanj prejetimi zadetki v sezoni, zdaj vlada status quo Škofjeločan je na 34 tekmah prejel 18 golov (količnik 0.57), njegov nemški kolega pa na 35 tekmah 23 golov (količnik 0.66). Povedano drugače, Oblaka le še 180 minut loči, da bo še tretjič zapored osvojil lovoriko zamora, nekaj, kar je do zdaj uspelo le Víctorju Valdesu (Barcelona/2009-2012) in pa Luisu Arconadi (Sociedad/1980-1982).

Oblak bo seveda nagrado osvojil tudi v primeru, da v letošnjem prvenstvu ne stopi več med vratnici. Pogoj (28 nastopov z vsaj 60 minutami) je namreč izpolnil že pred časom. Atletico sicer do konca sezone čaka še gostovanje pri Getafeju in obračun na domačem igrišču z Eibarjem.

Članki iz rubrike