milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
4 12.03.2018 10:23:23

BOMBA s Hrvaške: MATJAŽ KEK zapušča Rijeko?! In za NEKAJ MILIJONOV odhaja v ... NE BOSTE VERJELI!?

Reuters
Konec tedna je bilo v hrvaškem prvenstvu zelo pestro.

Dinamo je na svojem igrišču v mestnem derbiju kar z 1:4 izgubil z Lokomotivo. To je bil drugi zaporedni poraz modrih, ki so samo tri dni prej z identičnim rezultatom izgubili na Rujevici.

Ko so že vsi mislili, da bodo Zagrebčani brez težav osvojili naslov prvaka, ima zdaj Dinamo na vrhu lestvice samo še šest točk prednosti pred drugim Hajdukom in devet pred Rijeko. Seveda je razlika še vedno visoka, toda mentalno stanje nogometašev Dinama je na psu, kakršenkoli novi spodrsljaj pa preprosto ni opcija.

Katastrofalnemu nizu je sledil odstop trenerja Maria Cvitanovića, zdaj pa na Maksimirju iščejo njegovega naslednika. V igri za klop modrih je kar nekaj strokovnjakov, mediji pa ugibajo, kdo bo sedel na izpraznjeno mesto.


Imena, ki se omenjajo, so znana, med njimi je bivši selektor Ante Čačić, ki je precej nepriljubljen med navijači, potem sta tu Nikola Jurčević in bivši strateg Celja Igor Jovićević, ki trenutno vodi drugo ekipo Dinama. Prav tako pa se kar nekaj možnosti za menjavo službe daje Matjažu Keku, ki ga na Hrvaškem označujejo kot najboljšega trenerja v državi.

Nekateri Hrvaški mediji poročajo, da si Kek že od lani močno želi Zdravko Mamić. Zagrebčani naj bi bili po pisanju portala Nogometne vijesti Rijeki pripravljeni plačati tudi odškodnino, ki ni majhna, in bi lahko znašala nekaj milijonov evrov. Mariborčanu pa naj bi ponudili mesečno plačo, ki bi lahko dosegla sto tisoč evrov.

Ampak v teh dneh ne bo prišlo do končne odločitve, Dinamo bo našel začasnega trenerja, ki bo moral zadržati prvo mesto na lestvici in osvojiti pokal, v slednjem se bo pomeril prav z Rijeko (dvoboj bo odigran 4. aprila).

Po koncu sezone pa naj bi Dinamo prevzel Kek, ki bi potem ekipo vodil v kvalifikacijah za ligo prvakov. Na Hrvaškem so prepričani, da bi slovenski strokovnjak predstavljal veliko okrepitev za Dinamo. Na drugi strani pa bi Rijeka ogromno izgubila.

Članki iz rubrike