favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Robert Balantič
Robert Balantič
4 09.11.2017 08:10:32

Ekskluzivno s Slavišo Stojanovićem: Moje mnenje je, da naj slovensko reprezentanco vodi ...

Nikola Miljković
Ljubljanski strokovnjak je uspešno opravil svoje poslanstvo v Latviji.

Z Rigo je osvojil tretje mesto in se uvrstil v kvalifikacije za ligo Europa, vendar za zdaj še ni jasno, ali bo tudi v prihodnje ostal v prestolnici baltske države. Pogodba mu je potekla, toda kmalu bo z lastnikom kluba začel pogovore o morebitnem nadaljevanju sodelovanja. Slaviša Stojanović ne skriva, da je pripravljen podpisati novo pogodbo, a ga zanima ambiciozen projekt, nekdanji selektor slovenske izbrane vrste pa je za naš časnik z zanimivimi besedami spregovoril tudi o iskanju naslednika Srečka Katanca.

Latvijsko prvenstvo se je končalo, za vas pa je kakopak najpomembnejše spoznanje, da ste uresničili želeni cilj. Riga je končala na tretjem mestu lestvice in si zagotovila nastop na mednarodnem prizorišču.
Drži. Ko sem prevzel vodenje ekipe, sem bil seznanjen s tem, da je osnovni namen uvrstitev v Evropo. Na kakršenkoli način. Ali prek prvenstva ali pokalnega tekmovanja. Seveda je najbolj pomembno, da nam je uspelo, ne morem pa se znebiti občutka, da bi bilo lahko tudi bolje. Na koncu je zaostanek za vrhom precejšen, a bi se lahko resno vključili v boj za naslov prvaka, vendar se nam na dveh preizkušnjah, na katerih smo se imeli priložnost temu približati, ni izšlo. Zaradi tega mi je malce žal, saj menim, da smo imeli dovolj kakovosti, poleg tega smo po ocenah trenerjev drugih ekip in medijev igrali najbolj atraktiven, najbolj gledljiv nogomet. Škoda, da tega nismo unovčili, kot smo želeli, toda naposled smo opravili dober posel. Ko sem prišel, Riga ni bila v ravno obetavnem položaju, ampak z veliko dela smo zadeve spravili v red in igrali na zavidanja vredni ravni.

In kako zdaj naprej? Če se ne motim, vam je pogodba potekla.
Drži, dogovorili smo se za sodelovanje do konca sezone. Zdaj se odpravljam na Ciper, kjer se bom sestal s predsednikom in se z njim pogovoril o tem, kako in kaj naprej. Klub je izrazil željo po nadaljevanju sodelovanja, vendar o čem podrobnejšem beseda za zdaj še ni stekla. Jasno je, da me zanima le bolj za naslov prvaka.

Kako podrobno ste daleč od doma spremljali dogajanja v slovenskem nogometu oziroma kako podrobno jih spremljate trenutno?
Z najpomembnejšimi zadevami sem seznanjen, z njimi sem na tekočem, ko je le bila priložnost, pa sem si marsikatero tekmo tudi ogledal. Spremljal sem Maribor v ligi prvakov, Domžale v kvalifikacijah za ligo Europa, ogledal sem si tudi kar nekaj prvenstvenih preizkušenj. Zdaj ko sem doma, vse skupaj seveda spremljam še podrobneje; v nedeljo sem denimo užival tudi v drugoligaškem derbiju med Dravo in Muro.

In stiskali pesti za ...
Moje simpatije so bile vedno na strani Mure. Tega ne skrivam. Moja družina izvira iz tistih krajev, tam imam sorodnike in vsekakor sem s prekmurskim nogometom povezan bolj, kot si marsikdo misli.

Na sončni strani Alp je aktualna tema še vedno izbira naslednika Srečka Katanca. Kako podrobno spremljate to dogajanje?
Vem, kateri strokovnjaki se omenjajo, kdo naj bi bili favoriti in to je to. Kaj bolj pa se v vse skupaj ne poglabljam.

Lahko to storite zdaj?
Najraje o tem res ne bi razglabljal. Lahko rečem le to, da si nadvse želim, da bi imel nov selektor, kdorkoli že bo, ustrezne pogoje za delo. To, kar sem imel jaz, je bilo grozno. Imeti mora mir in predvsem zaupanje vseh, da opravi svoje delo v celotnem kvalifikacijskem ciklu. In naj se potem vleče črte, naj se potem ocenjuje, kaj je storil in kaj ne. Selektor mora imeti spodbudno ozračje.

Sva vendarle lahko še malce bolj konkretna? Koga bi denimo vi radi videli na selektorskem stolčku?
Uf ... Moje mnenje je, da naj slovensko reprezentanco vodi slovenski strokovnjak ...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike