Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2017 18:07:54
Deli članek:

Atraktivnih ponudb mu ne manjka: Niku Omladiču se bodo poleti uresničile sanje

Profimedia

Poročali smo o tem, da se Eintrachtu iz Braunschweiga v dodatnih kvalifikacijah ni uspelo uvrstiti v bundesligo, toda Nik Omladič bi v naslednji sezoni kljub temu lahko igral med elitnimi nemškimi klubi.

Nekdanjemu članu Olimpije junija poteče pogodba s klubom iz Braunschweiga, ki je v dvoboju za popolnitev nemške prve lige izgubil z Wolfsburgom. Volkovi so obe srečanji dobili z 1:0, Nik Omladič pa je za poražence odigral vseh 180 minut.

Omladič je v Braunschweigu preživel dve leti in pol, konec prihodnjega meseca pa ga bo skoraj zagotovo zapustil, in to brez odškodnine. Za njim je tudi statistično gledano dobra sezona, saj je nastopil na 25 prvenstvenih tekmah, na katerih je vknjižil dva zadetka in sedem asistenc. Ker je prost, je še toliko bolj zanimiv in na njegov naslov je do zdaj že prišlo nekaj zelo zanimivih ponudb.

Med drugim so se med snubci znašli tudi trije nemški prvoligaši. Iz Nemčije prihajajo informacije, da se za njegove usluge resno zanimajo Mainz, Freiburg in Augsburg, ki so Omladiču že poslali ponudbo. Zanimivo je, da gre za klube, ki že imajo izkušnje s slovenskimi nogometaši. Za Mainz je v preteklosti igral Spasoje Bulajić, za Freiburg Miran Pavlin, član Augsburga pa je še vedno Tim Matavž.

Že zdaj pa je jasno, da je odgovornim v Braunschweigu zelo žal, ker niso z 27-letnim napadalno usmerjenim vezistom niso sklenili dolgoročnejšega sodelovanja in bodo ob prestopu ostali brez odškodnine. Ob predčasni prekinitvi pogodbe ta zagotovo ne bi bila zanemarljiva, navsezadnje je Omladičeva tržna vrednost na spletni strani Transfermarkt ocenjena na 1,1 milijona evrov.