Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.01.2017 12:30:30
Deli članek:

Janža že razveselil navijače češkega prvaka (video)

fcviktoria.cz

Češki prvoligaši se pripravljajo na spomladanski del sezone, ki se bod začel 17. februarja.

Odslej bomo nekokoliko bolj podrobno spremljali tudi tamkajšnjega aktualnega prvaka Viktorio Plzen, ki se je pozimi okrepil z dozdajšnjim članom Maribora Erikom Janžo. Čehi so trinajstkarnim slovenskim prvakom za levega bočnega branilca odšteli okoli 750 tisočakov in z njim podpisali štiriinpolletno pogodbo.

Trenutno vodilno moštvo češke lige (z odigrano tekmo manj ima točko prednosti pred praško Slavio) je odigralo drugo v nizu pripravljalnih tekem. Viktoria je bila z 1:0 boljša od devetouvrščene ekipe zadnjega kitajskega prvenstva Yanbiana, edini zadetek pa so Čehi dosegli v 49. minuti. Zanj je imel največ zaslug prav Prekmurec, ki je poslal močen predložek pred tekmečevega vrata, tam pa so Kitajci žogo kar sami pospravili v svojo mrežo (akcijo si lahko ogledate v priloženem posnetku, začne pa se pri 1:08 minute)

Naj spomnimo, Janža je v jesenskem delu v vijoličastem dresu zbral štiri asistence, več od njega jih imata med Mariborčani samo najboljši podajalec lige Dare Vršič (9) in Marwan Kabha (5).