Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
2 03.12.2016 18:01:17

Kek: Nismo slekli hlač? Ja, čeprav je nudizem v Kvarnerju zelo priljubljen! (foto)

Kazalo je še boljše, a tudi z remijem 1:1 je bil trener Rijeke Matjaž Kek po derbiju z Dinamom zelo zadovoljen.

Rečani so tako ohranili šest točk naskoka pred edinim tekmecem za osvojitev naslova prvaka. Zagrebčani so bili v prvem polčasu precej boljši, a je Rijeki uspelo ohraniti mrežo nedotaknjeno, predvsem zahvaljujoč vratarju Andreju Prskalu, ki je nekajkrat rešil Kekovo moštvo.

Slednje je nato bolje začelo drugi del in po hitrem protinapadu povedlo v 52. minuti, strelec je bil Alexander Gorgon. Avstrijec je bil 16 minut zatem izključen, potem ko je prejel drugi rumeni karton. Po tem je Dinamo še bolj pritisnil in premoč kronal v 77. minuti, izenačil je Leonardo Sigali.

"Čestitam igralcem, čeprav smo hoteli vzeti vse. Toda ob vsem, kar se je dogajalo, se je končalo dobro, ostaja šest točk naskoka," je dejal Kek, ki ni skrival zadovoljstva. O izključitvi Gorgona, za nekatere prestrogo dosojeni, kot tudi sicer o sojenju ni želel preveč govoriti. "Morda se na teveju boljše vidi. Težko je bilo igrati s toliko prejetimi kartoni, zakaj je do njih prišlo, pa ne bom govoril. Vzdržali smo, čeprav je izključitev močno vplivala na potek tekme."

Pohvalil je veliko borbenost svojih igralcev, govoril tudi o "inatu". Ko so ga novinarji vprašali, čemu "inat", je odgovoril: "Verjetno zaradi mene, saj veste, kakšen sem. Moram biti zadovoljen, končno smo tudi v Maksimirju zabili gol."

Dobro voljo je potrdil tudi v odgovoru na pripombo iz vrst novinarjev, da Rečani tokrat v Maksimirju niso "slekli hlač", kot so to pogosto storili v dvobojih z Dinamom v preteklosti. "Nudizem je prav tako vrsta turizma, zelo priljubljena v Kvarnerju! Toda naša želja je bila igrati nogomet. Bistvo vsega pa je bilo v pogumu, odločnosti, 'inatu', razlika šestih točk pa je vzpodbuda za naprej."

Slovenski trener se nikakor ne strinja, da je prvenstvo že odločeno. "Tudi če bi bila razlika 15 točk, ne bi bilo končano. Toda tekmece delamo nervozne, še vedno pa moramo razmišljati o sebi. Prvenstvo bo odločeno maja, razen, če ne bo Dinamo prej imel 20 točk prednosti," je zaključil Kek.

Galerija
Značke: rijeka, dinamo, kek

Članki iz rubrike