Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
31.10.2016 16:41:23
Deli članek:

Kakšno je Pušnikovo sporočilo pred spopadom s Kekom?

Aleš Cipot/fotolens.si

Dalmatinski ponos se je na lestvici povzpel na tretje mesto, zdaj je na vrsti gostovanje na Reki.

Nogometaši Hajduka so ob koncu tedna z 1:0 premagali Osijek in ga prehiteli na lestvici, Splitčani so zdaj na tretjem mestu. Za vodilno Rijeko zaostajajo za deset točk, drugouvrščeni Dinamo ima štiri točke naskoka.

"Z razpletom moram biti zadovoljen, tri točke so najpomembnejše, zame pa je prav tako pomemben pristop mojih fantov v prvem in drugem polčasu. Nismo igrali atraktivno, a smo bili čvrsti, stali smo blizu nasprotnih igralcev in prevladovali. Žal mi je le, da smo si po 75. minuti zakuhali nekaj težav, potem ko nismo realizirali treh ali štirih protinapadov, ki bi jih morali boljše unovčiti. Morali bi doseči še kakšen gol," je po tekmi med drugim povedal Marijan Pušnik inpoudaril tudi rojstni dan Torcide, navijači so poskrbeli za čudovito ozračje. "Z delčkom očesa sem spremljal tudi njihovo koreografijo, vsekakor so najboljši na Hrvaškem. Čeprav so prižigali bakle, jih ni veliko padlo na igrišče, za kar se jim zahvaljujem."

Zdaj je na vrsti slovenski trenerski obračun. V soboto bo Hajduk gostoval pri Rijeki, na Rujevici bosta na nasprotnih straneh Matjaž Kek in Marijan Pušnik. "Najprej se moramo regenerirati, glavnino analize Rijeke smo že opravili. Zelo dobro poznam Matjaža Keka, Rijeka igra najboljši nogomet na Hrvaškem. Ekipa je odlično sestavljena, agresivna. En dober polčas ne bo dovolj, oba bo treba odigrati na najvišji ravni. Morali bomo zabiti gol ali dva, ne bomo igrali na ničlo," je v pričakovanju srečanja s prijateljem odločen koroški strokovnjak.