Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.10.2016 08:22:47
Deli članek:

Nik Omladič blesti v Nemčiji: Pohitite! Če ne bi lahko bili prepozni …

eintracht.com

Nekdanji nogometaš Olimpije Nik Omladič se ne sme pritoževati nad življenjem v Nemčiji.

Eintracht iz Braunschweiga je vroč, kot ni bil že dolgo. Nekdanji klub Danila Popivode po devetih krogih s sedmimi zmagami vodi na lestvici druge nemške lige in če bo nadaljeval v takšnem slogu, mu napredovanje ne uide. Pomembno vlogo pri dobrih rezultatih ima tudi Nik Omladič. Nekdanji nogometaš Olimpije je v preteklem krogu odločil tekmo s Kaiserslauternom, potem ko je dosegel mojstrski zadetek iz prostega strela.

Dobre predstave 27-letnega krilnega napadalca niso ostale neopažene. Številni ga hvalijo za prikazano in ker dober glas seže v deveto vas, pri Eintrachtu bijejo bitko s časom. Če se namreč ne bodo kmalu podvizali, bi lahko čez pol leta ostali brez 900.000 evrov vrednega nogometaša. Omladiču namreč po koncu sezone poteče pogodba, nove pa še ni podpisal.

Ali bo Omladič ostal zvest Eintrachtu, bo zanimivo videti. Dejstvo je, da se v Braunschweigu otrok velenjskega Rudarja dobro počuti, tudi rezultati kluba so dobri. Na prvi pogled razlogov za menjavo okolja nima, toda v nogometu je pač že tako: denar odloča o marsičem. In če bi Omladič prejel ponudbo, ki je ne bi mogel zavrniti …