Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.07.2016 14:04:13
Deli članek:

Samardžić debitiral z zmago, Mendy spet zadel (video)

Nikola Miljković

Slovenski nogometaš Miral Samardžić in nekdanji nogometaš Maribora Jean-Philipe Mendy sta se izkazala v kitajski ligi.

Nekdanji član Rijeke Miral Samardžić je začel v prvi enajsterici Henana Jianyeja, na igrišču pa ostal vseh 90 minut in že na debiju svojim soigralcem pomagal do zmage nad Bejingom Guoanom (1:0), s katero so prekinili niz dveh porazov.

Statistika občasnega slovenskega reprezentanta je sicer ostala prazna, zato pa se je Henan Jianye na lestvici kitajske prve lige povzpel do četrtega mesta.

Svoj drugi nastop v prvi kitajski ligi pa je dočakal francoski nogometaš in nekdanji član Maribora Jean-Philippe Mendy. Slednji je na Kitajskem sicer že dosegel zadetek, in sicer v pokalnem tekmovanju, tokrat pa je mrežo nasprotnikov zatresel tudi v prvenstvu. Član Shijiazhuanga je na začetku drugega polčasa poskrbel za izenačenje na 1:1, dvajset minut kasneje pa ga je trener zamenjal.

To se trenerju ni obrestovalo, saj je nato sledil pravi polom gostov. Guangzhou R&F je v dobrih 14 minutah dosegel tri zadetek in na koncu slavil s 4:2 ter tako še dodatno poglobil krizo Shijiazhuang, ki trenutno zaseda mesto, to pa vodi v drugo ligo.

Zadetek Mendyja si lahko pogledate v spodnji povezavi.