Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.06.2016 20:25:48
Deli članek:

Matic Fink: Če sem razočaral gospoda Mandarića, se mu opravičujem

Grega Wernig

Njegov prestop v Turčijo so nekateri označili kar za diverzantsko akcijo, Matic Fink je zdaj končno dosegel dogovor z Olimpijo in se seli k turškem prvoligašu Caykur Rizespor.

Prestop je danes postal uraden, na svoji spletni strani ga je potrdila tudi Olimpija, ki je v javnost poslala tudi zadnje besede svojega zdaj že nekdanjega nogometaša pred odhodom v Turčijo. 

"V prvi vrsti bi se želel zahvaliti Olimpiji za pet prečudovitih let. Doživeli smo veliko prijetnih in tudi manj prijetnih trenutkov, toda naslov državnih prvakov, ki smo ga osvojili po dolgih 21-ih letih, odtehta vse slabo. Hvala klubu, soigralcem in trenerjem, brez katerih mi prestop v Turčijo zagotovo ne bi uspel. Olimpija mi je dala vse, ampak tudi sam sem klubu dal ogromno in prispeval pomemben delež k velikemu uspehu v minuli, šampionski sezoni. Posebej bi se rad zahvalil predsedniku, g. Milanu Mandariću, ki je še enkrat več pokazal, kako velik človek je," je začel Matic Fink.

"S predsednikom sva imela poseben dogovor, za katerega sva vedela le midva, ki pa sem si ga razlagal drugače. Če sem ga morda razočaral, kar pa niti v enem trenutku ni bil moj namen, se mu ob tej priložnosti iskreno opravičujem. Moj namen ni bil izsiliti omenjeni prestop z diverzantsko akcijo, kot so med drugim poročali določeni mediji. Preprosto sem si najin dogovor interpretiral drugače, ampak na koncu se je vse razpletlo v obojestransko zadovoljstvo. Predvsem po zaslugi g. Mandarića, ki je, kot sem že omenil, vnovič pokazal, kako velik človek je, saj mi je omogočil prestopil v tujino, čeprav bi mi lahko ponagajal. Predvsem pa mi je omogočil uresničiti otroške sanje po igranju na tujem. V vsej tej zgodbi je najbolj pomembno to, da sem se z igranjem v tujini želel približati krogu reprezentančnih kandidatov, kar je naslednji velik cilj v moji karieri. Še enkrat hvala predsedniku, Olimpiji in naposled Green Dragonsom za vsa čudovita leta, ki sem jih preživel v zeleno-belem dresu," je še dodal zaradi svoje borbenosti pri navijačih zelo priljubljeni bočni branilec.