Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
29.05.2016 09:32:17
Deli članek:

Družabna omrežja: Jan Oblak od junaka do ... (foto + video)

Slovenski vratar Jan Oblak se je še enkrat več izkazal v vratih Atletica, nekaj kritik pa si je prislužil po streljanju enajstmetrovk.

Atletico je moral v finalu lige prvakov priznati premoč Realu, v vratih rdeče-belih pa je večji del tekme blestel slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak.

23-letni čuvaj mreže je v prvem in drugem polčasu postregel z nekaj izjemnimi obrambami in bil poleg Yannicka Carrasca, ki je v drugem polčasu dosegel izenačujoč zadetek, eden najboljših mož na zelenici. Po Oblakovi zaslugi smo v soboto lahko spremljali dodatnih 30 minut igre, v katerih je svojo mrežo prav tako ohranil nedotaknjeno. Ker tudi po 120 minutah ni bilo zmagovalca, pa so na vrsti prišle enajstmetrovke.

Tam je slovenski čuvaj mreže povsem razočaral, saj od petih strelov ni bil blizu niti enemu. Ravno zaradi se je na različnih družabnih omrežjih znašel pod plazom kritik. "Oblak je vratar svetovnega ranga in ima za seboj neverjetno sezono, toda v mojem življenju še nikoli nisem videl vratarja, ki bi bil pri streljanju enajstmetrovk tako nebogljen," je bil kritičen eden od uporabnikov twitterja, spet drugi so ga primerjali z robotom ...