Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.05.2016 18:43:09
Deli članek:

Tudi Zlatan v rokah drži ključ do bogastva za Berićevega bivšega

Profimedia

Finale francoskega pokala med PSG-jem in Marseillom bo pomembno tudi za nekdanji klub Roberta Berića.

Saint Etiennu je dolgo kazalo, da se bo prek prvenstva uvrstil v Evropo, toda zeleno-belim ni uspelo. Klub Roberta Berića je na lestvici ligue 1 zasedel sedmo mesto, na katerem je imel le dve točki manj kot Lille. Prav s slednjim se je tudi meril v zadnjem krogu in če ne bi izgubil z 0:1, bi šesto mesto pripadlo prav njemu. Beriću in soigralcem se je torej zgodila čisto prava tragedija, ki pa bi vseeno lahko imela srečen konec.

Če bo namreč prvak Paris Saint Germain v finalu francoskega pokala premagal Marseille, bo v Evropo odšel tudi Saint Etienne. Za takšen scenarij pa ne navijajo zgolj navijači slednjega, ampak pesti držijo tudi pri Rapidu. Na Dunaju bi namreč v primeru, da bi se Saint Etienne prebil v Evropo, dobro zaslužili.

Ko so Avstrijci lani Berića prodali Francozom, so v žep pospravili okoli šest milijonov evrov, hkrati pa so si izborili tudi dodatne bonuse. Eden teh je vezan na preboj Saint Etienna v Evropo, če se bo takšen scenarij uresničil, bo Rapid po pisanju avstrijskih medijev zaslužil še nekaj dodatnih sto tisoč evrov. Koliko točno, ni znano, omenja pa se znesek med 300 in 500 tisoč evri.