Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
18.05.2016 19:34:15
Deli članek:

Balažic: Kot bi se še enkrat rodil

Arsen Perić

Občasni slovenski reprezentant Gregor Balažic se je po več kot šestih mesecih okrevanja po težki poškodbi kolena vrnil na nogometno igrišče.

Osemindvajsetletni Prekmurec se je poškodoval na tekmi 4. kroga lige Europa med Athletic Bilbaom in Partizanom, svoje mesto v obrambi beograjskega kluba pa je spet zavzel na prijateljski tekmi ob 100-letnici kluba Beroe iz Bolgarije.

"Kaj naj rečem, občutek je fenomenalen. Ko sem po šestih mesecih premora spet stopil na igrišče, sem imel občutek, kot bi se še enkrat rodil. Šele ko doživiš kaj takšnega, se zavedaš, kako močno rad imaš nogomet," je po tekmi razlagal Balažic.

Nekdanji nogometaš Mure in Gorice, ki se je preizkušal tudi v Španiji in Ukrajini, se zaveda, da bo potreboval nekaj časa, da si bo izboril mesto v ekipi, v kateri je precej novih in kvalitetnih igralcev. "Morda me je bilo v neposrednih dvobojih nekoliko strah, kar je normalno. Mislim, da sem se dobro odzval," je še dejal Prekmurec.

"Čaka me še nekaj dni dodatne vadbe, potem pa se bom z ženo odpravil na zasluženi dopust. Potem me čakajo nove zmage v črno-belem dresu. Čestitam soigralcem za osvojitev srbskega pokala. Igralsi mo v treh tekmovanjih in prav zaradi tako napornega ritma se tudi dogajajo takšne poškodbe. Ampak, gremo naprej," je optimistično in samozavestno potegnil črto.

Balažic je na prijateljski tekmi z bolgarsko ekipo odigral 42. tekmo za Partizan, v tem času je dosegel en zadetek.