Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.04.2016 08:40:28
Deli članek:

Od Angležev in Nemcev ga Italijani odganjajo z denarjem

Arhiv Svet24

Za slovenskega nogometaša Josipa Iličića vlada vse večje zanimanje.

Prihodnost Josipa Iličića je še naprej ena bolj zanimivih tem na Apeninskem polotoku. Reprezentant Slovenije je eden najbolj vročih nogometašev serie A v tej sezoni, je tudi prvi strelec Fiorentine. Ker igra res dobro, ne preseneča, da ga že več tednov zapovrstjo spremljajo ogledniki številnih tujih klubov. Že nekaj časa se omenja Watford, zraven naj bi bila tudi Liverpool in Leicester City, po novem italijanski mediji pišejo tudi o zanimanju nemškega velikana Borussie iz Dortmunda.

Toda v Firencah se svojemu zvezdniku ne mislijo kar tako odreči. Kot poroča La Gazzetta dello Sport, so se vodilni ljudje vijoličastih zaradi tega že začeli intenzivno pogovarjati z nogometaševim zastopnikom. O čem, ni skrivnost: o podaljšanju pogodbe. Fiorentina naj bi Iličiću v luči izjemnega zanimanja s strani drugih klubov v obstanek na stadionu Artemio Franchi poskušala prepričati z občutno povišico.

Zdaj Jojo v Firencah na leto zasluži dober milijon evrov, če bi podpisal novo pogodbo in podaljšal sodelovanje do leta 2020, bi po novem v žep pospravil kar dvakrat več, torej dva milijona evrov. Ob tem naj bi v pogodbo dobil še odkupno klavzulo v višini 20 milijonov evrov. No, če Iličić na ponujeno ne bo pristal, to ne pomeni, da ga bo Fiorentina prodala poceni. Vse glasneje se šušlja, da je odškodnina v tem trenutku "navita" že na 15 milijonov evrov.