Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.03.2016 10:35:08
Deli članek:

Španski rekorder: "Mislim, da me bo Oblak prehitel. Ne bo dobil 6 golov!"

Profimedia

Španija odšteva v pričakovanju novega vratarskega rekorderja in ponuja izračun za zgodovinski dosežek Jana Oblaka.

Ob praktično že odločenem boju za naslov se španski nogometni krogi veliko ukvarjajo z vprašanjem najboljšega strelca, pa tudi z vratarskim rekordom. Slednje je za nas še toliko bolj zanimivo, kajti v lovu na najboljšo znamko v zgodovini je slovenski čuvaj mreže Oblak.

Bilo je leto 1994, ko je Francisco Liano na vratih Deportiva odigral celotno sezono s povprečjem 0,47 prejetega zadetka na tekmo. Najbolje v zgodovini. Od tedaj se mu nihče ni niti približal, zdaj pa je Oblakovo povprečje deset krogov pred koncem 0,42. Kaj to pomeni? Izračun je relativno preprost.

Atletico bo v preostalih krogih igral še proti Deportivu, Gijonu, Betisu, Espanyolu, Granadi, Athleticu, Malagi, Rayu, Levanteju in Celti. Po 12 prejetih zadetkih na 28 tekmah jih lahko Oblak prejme še 6, če se z Lianom želi izenačiti. Če bo prejel vsaj enega manj (torej največ 5), pa bo postavil novo najboljšo znamko.

"Glede na njegovo dosedanje povprečje in glede na preostale nasprotnike, je moj rekord v veliki nevarnosti. Ne verjamem, da bo Oblak prejel šest golov. Mislim celo, da me bo prehitel," ob tem pravi rekorder Liano, podobno pa razmišljajo tudi nekateri drugi vratarji iz preteklosti, ki na večni lestvici zasedajo mesta pod vrhom.