Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.12.2015 11:47:20
Deli članek:

Jan Oblak: 32 obramb, 82.1 odstotek, 1 navdušujoč posnetek (video)

V dosedanjem delu španskega prvenstva je slovenski vratarski mojster navdušil v vseh pogledih, pregled njegovi posredovanj je resnično navdušujoč.

Oblak je pretekli konec tedna prejel zadetek po kar 400 minutah nepremaganosti, a tudi s sedmim pobiranjem žoge iz mreže ostal statistično najboljši vratar lige po kriteriju števila prejetih zadetkov na število odigranih tekem. S tem še naprej vodi v točkovanju za trofejo Zamora, ki jo podeljuje časopis Marca. 

Škofjeločan pa je tudi na drugem mestu po točkovanju španske lige, ki upošteva odstotek obranjenih strelov, ki letijo v okvir vrat. Atleticovi branilci so takih strelov dovolili 39, Oblak jih je 32 obranil in je z 82,1 odstotno uspešnostjo na drugem mestu. Z 49 obrambami ob 59 strelih in 83,1 odstotno uspešnostjo vodi čuvaj mreže Valencie Jaume Domenech

Ob tem pa je ena od spletnih strani, ki se ukvarja predvsem z vratarji, sestavila izjemen posnetek, ki v kratkem času združuje vsa omembe vredna Oblakova posredovanja v tej sezoni, tudi vseh 32 z izjemo resnično banalnih. Najde se kar nekaj fantastičnih, zato se posnetek hitro širi po spletu in bi utegnil postati prava uspešnica.