Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
10.12.2015 12:49:06
Deli članek:

Kamplov boleč pogled v preteklost: "Sedaj je lahko govoriti ..."

Reuters

Slovenski vezist je bil razočaran nad izpadom iz lige prvakov.

Bayer Leverkusen je v zadnjem kolu skupinskega dela lige prvakov gostil Barcelono, ki se je v Nemčiji predstavila v zelo premešani postavi.

Domačini so remizirali (1:1) in ob tem zapravili kopico priložnosti, da bi bil remi še bolj boleč, pa je poskrbelo dejstvo, da bi jim ob remiju Rome proti BATE-ju (0:0) zmaga zadostovala za uvrstitev v osmino finala. Odlično tekmo je odigral vratar blaugrane Marc-Andre ter Stegen, ki je sicer rojen zgolj 50 kilometrov od Leverkusna. Na njegova vrata je Bayer sprožil 25 strelov (Barcelona štiri), od tega deset v okvir.

"Da je Roma igrala 0:0 smo izvedeli šele po koncu tekme. Imeli smo zelo veliko izjemnih priložnosti in če bi izkoristili še kakšno, bi napredovali. Smo zelo žalostni, toda na srečo bomo nadaljevali evropsko sezono v evropski ligi. Kljub vsemu je naše moštvo pokazalo, da ima velik potencial," je za klubsko televizijo po srečanju povedal slovenski reprezentant.

"KAJ BI BILO, ČE BI BILO ..."
Bayer je v skupinskem delu zapravil ogromno situacij za večjo točkovno bero. Proti Romi je doma zapravil vodstvo z 2:0, v Rimu tekmo izgubil v zaključku, na prvi tekmi proti Barceloni pa so "lekarnarji" v Kataloniji vodili še globoko v drugem polčasu.

"Lahko je sedaj govoriti, kje smo pustili točke in zakaj. Proti Romi smo vodili 2:0, na povratni tekmi smo imeli veliko priložnosti. Tudi v Belorusiji (proti BATE-ju, op. a.), ko se je končalo z 1:1, je bilo enako. Lahko razmišljamo o tem, kaj bi bilo, če bi bilo," je dodal Kampl.