Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2015 08:15:18
Deli članek:

Iličić hvaležen možu, ki je prišel v Firence in ga vrnil v življenje

Reuters

Slovenski nogometaš Josip Iličić je priznal, da se šele v tej sezoni pri Fiorentini počuti res pomembnega.

Da je Josip Iličić specifičen nogometaš, ni prav nobenega dvoma. Tudi Gorenjec sam priznava, da je drugačen od ostalih, predvsem pa za to, da lahko normalno funkcionira kot nogometaš, potrebuje dovolj pozornosti in predvsem občutek, da je dobrodošel. V preteklosti temu marsikje ni bilo tako, ne nazadnje se zdi, da je temu tako tudi v slovenski reprezentanci. No, v Fiorentini pa se je letos vse spremenilo. Če se do poletja v Firencah ni počutil ravno najbolje, zdaj ne skriva, da tam resnično uživa. In kdo je kriv za to? Novi trener.

"Ko sem se ob slovesu od Palerma odločil za Fiorentino, sem bil prepričan, da bom ves čas redno igral, toda ko se to ni zgodilo, sem postal razburjen. Še več, bil sem jezen," je v pogovoru za La Gazzetto dello Sport iskreno priznal Kranjčan na začasnem delu na Apeninskem polotoku in nadaljeval: "Nogometaš, ki ima v glavi slabe misli, pa jasno ne more na igrišču dajati svojega maksimuma. Najtežje mi je bilo, ko so me na našem stadionu izžvižgali lastni navijači. Toda nisem obupal in nato je prišel on. Paulo Sousa. Pri njem se od prvega dne dalje počutim dobrodošlega in pomembnega. Njegova najboljša lastnost je, da je osvojil garderobo. Le poglejte njegovo statistiko, vsak nogometaš je začel vsaj eno tekmo."

Ne glede na vse je bil včeraj v ligi Europa prav Iličić tisti, ki ga je Paulo Sousa na tekmi z Baslom zamenjal po izključitvi Facunda Roncaglie. Toda Portugalec ga je "žrtvoval" tudi zaradi tega, ker je Iličić med ogrevanjem začutil bolečine in potem med tekmo ni bil stoodstoten. Ali gre za kaj hujšega, v tem trenutku še ni znano.