Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
22.10.2015 20:10:51
Deli članek:

Novaković bi se vrnil domov

Nikola Miljković

V zadnjem času se je med drugim omenjala možnost, da bi Milivoje Novaković pozimi lahko okrepil ljubljansko Olimpijo.

Šestintridesetletni napadalec, ki se je poškodoval na reprezentančni tekmi s Švico, se bo očitno po dobrem mesecu in pol v soboto vrnil na nogometne zelenice. Še vedno je član japonske Nagoye, ki jo čaka prvenstveni dvoboj z Albirex Niigato.

Vendar pa je že zdaj jasno, da Ljubljančan po koncu sezone ne bo ostal v Nagoyi, klub je namreč v začetku meseca sporočil, da z njim ne bo podaljšal pogodbe. Trenutno je Novakovićev glavni cilj, da se čim prej vrne v tekmovalno formo, saj si močno želi nastopiti v dodatnih kvalifikacijah za Euro, v katerih Slovenijo čakata srečanji z Ukrajino.


O tem, kje bo nadaljeval kariero, pa še ne razmišlja. "V soboto bo moja prva tekma po poškodbi, kaj se bo zgodilo pozimi, pa ne vem," je za nemški Express povedal Nova, ki se namerava vrniti v Nemčijo. "Vsi vedo, kako prijetno sem se počutil v Kölnu. Lepo bi se bilo vrniti domov, v kvalifikacijah za Euro sem dokazal, da sem še vedno dobro pripravljen." 

Da o tem ni nobenega dvoma, veliko povedo tudi številke, saj je bil s šestimi zadetki daleč najboljši strelec Katančeve čete, v skupini E pa je bil od njega s sedmimi uspešnejši samo Wayne Rooney.

Zanimanje za Novakovićeve usluge je poleg Olimpije prišlo tudi iz enega izmed katarskih prvoligašev. In sicer gre za Al Garafo, ki ima svoj domicil v Dohi. "Nič konkretnega ni bilo. Trenutno sem na Japonskem in čakam. Januarja se bom vrnil na obisk v Köln," je še sporočil Novagol, ki je za kozličke odigral 176 tekem in na njih zabil 81 golov. 

Drugi strelec slovenske izbrane vrste je kariero sicer začel pri mladincih Olimpije, v članski karieri pa igral v Avstriji (Klopeinersee, SAK Klagenfurt, ASK Voitsberg, Mattersburg, LASK), Bolgariji (Litex), Nemčiji (Köln) in na Japonskem (Omiya Ardija, Shimizu, Nagoya).