Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
18.01.2015 18:30:40
Deli članek:

Po dvakrat 0:6, z Velikonjo 0:3

Lierse je 22. krogu belgijskega prvenstva doživel 14. poraz.

Po krajšem zimskem premoru boje za prvenstvene točke nadaljujejo tudi belgijski prvoligaši, na sporedu so tekme 22. prvenstvenega kroga. Lierse je drugi del sezone začel na zahtevnem gostovanju v Bruslju, pred katerim je bilo jasno, da so gostitelji veliki favoriti in da bi bilo vse razen domače zmage ogromno presenečenje.

Anderlecht je upravičil vlogo favorita in varovance Slaviše Stojanovića ugnal s 3:0 (2:0), v polno so zadeli Youri Tielemans, ki je v 22. minuti realiziral najstrožjo kazen ter Leander Dendoncker (46+) in Oswal Alvarez (79). Gostje so od 36. minute igrali brez izključenega Brica Ntambweja.

Dvoboj je bil pomemben tudi za Etiena Velikonjo, ki je doživel debi v belgijski prvoligaški druščini. Slaviša Stojanović ga sicer ni uvrstil v začetno enajsterico, na igrišče ga je poslal v 63. minuti.

"Anderlecht je od prve minute narekoval ritem, prevladoval. Do prvega gola smo se nekako še upirali, nakar je bilo dvomov o zmagovalcu konec. V prihodnje bomo morali pokazati več želje, kot tokrat," je povedal Slaviša Stojanović. Premoč Anderlechta razkriva tudi razmerje v strelih v okvir vrat - 8:0.

To je sicer tretji zaporedni poraz ekipe nekdanjega slovenskega selektorja, pred prekinitvijo prvenstva sta Cherleroi in Club Brugge slavila s 6:0, v prihodnjem krogu bo Lierse gostil Waasland-Beveren, udarili se bosta zadnjeuvrščeni ekipi na lestvici. "Za nas šteje le zmaga," je odločen ljubljanski strokovnjak.