Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
06.01.2015 18:13:36
Deli članek:

Potrjeno: Oblak v vratih proti Realu

www.clubatleticodemadrid.com

Trener Atletica Diego Simenone je na današnji tiskovni konferenci potrdil, da bo na jutrišnji tekmi španskega kraljevega pokala v vratih stal Jan Oblak.

Jutri ob 21. uri si bosta na prvi tekmi osmini finala nasproti stala večna rivala iz španske prestolnice - na stadion Vicente Calderon prihaja Real Madrid. V eni od glavnih vlog pa bo zdaj že uradno tudi Jan Oblak. Čeprav v španskem prvenstvu Škofjeločan ne dobiva priložnosti, mu je Diego Simeone dal priložnost v kraljevem pokalu. "Branil bo Oblak," je bil kratek in jedrnat Simeone, ko je beseda nanesla na to temo. Tudi Carlo Ancelotti na drugi strani bo priložnost dal Keylorju Navasu, ki je branil že v prejšnjem krogu pokala, in ne Ikerju Casillasu. Španski mediji so se po novici takoj razpisali o tem, da je to Oblakova odlična priložnost, da dokaže, da je bila tista ne ravno bleščeča predstava na tekmi lige prvakov proti Olympiacosu zgolj naključje. Slovenski vratar je bil eden najbolj zaslužnih za to, da Atletico ni presenetljivo izpadel že v prejšnjem krogu proti ekipi L'Hospitalet.

Razlogov za izjemen derbi je več kot dovolj. Nasproti si bosta stala aktualni španski in evropski prvak, za nameček pa bo to prva tekma po vrnitvi Fernanda Torresa, ki bo, kot je še povedal Simeone, tekmo začel v prvi enajsterici.