Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

liz
liz
0 03.12.2014 23:40:27

Oblak vpisal prvo ničlo

clubatleticodemadrid.com
Trener madridskega Atletica Diego Simeone je izpolnil včerajšnjo obljubo in na današnji pokalni tekmi s L'Hospitaletom med vratnici postavil Jana Oblaka.

Enaindvajsetletni Škofjeločan je tako drugič v sezoni (po dveh mesecih in pol) dobil priložnost braniti barve španskega prvaka na uradni tekmi. Prvi polčas dvoboja (drugi je na sporedu 18. decembra) šestnajstine finala kraljevega pokala je Atletico na gostovanju dobil s 3:0. Čeprav končni rezultat tega ne pove, so se morali gostje kar pošteno potruditi, da so prišli do zmage. Prvi zadetek so namreč dosegli šele v 65. minuti.

Oblak ni imel skoraj nobenega dela, saj domačini niso bili pretirano nevarni za tekmečev gol, je pa za razliko od prvega nastopa v dvoboju lige prvakov z Olympiakosom (2:3) tokrat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Dejavnih je bilo še nekaj slovenskih legionarjev. V 16. krogu ruskega prvenstva je moskovski Torpedo gostoval pri Tereku in slavil z 1:0. Novinec v prvoligaški druščini je tako prišel do tretje zmage v sezoni, tri tekme pa je zdaj dolga njegova serija neporaženosti.

Dalibor Stevanović je po pričakovanjih zasedel mesto v zvezni vrsti gostujoče ekipe, in na igrišču ostal do zadnjega sodnikovega žvižga. Bil pa je tudi edini igralec Torpeda, ki je prejel rumeni karton. Moskovski klub zdaj na lestvici zaseda 13. mesto.

V 14. krogu grškega prvenstva je PAS Giannina visoko izgubila. Na njenem igrišču jo je kar s 4:0 premagal Levadiakos. Za goste je bila to šele druga zmaga v sezoni. Giannina, za katero je slovenski reprezentančni branilec Andraž Struna igral do 60. minute, kljub porazu ostaja na sredini lestvice.

V četrtfinalu srbskega pokala je bil Voždovac z 2:1 boljši od Spartaka. Davor Škerjanc je vnovič nastopil v prvi postavi domače ekipe. V polfinale pa se je uvrstil tudi Partizan, ki je z 1:0 slavil na gostovanju pri mestnem tekmecu Radu (v osmini finala je izločil Crveno zvezdo). Branko Ilić je za goste odigral celo srečanje. 

STOJANOVIĆ IN KRAJNC IZPADLA PO PODALJŠKU
V Belgiji so bili na sporedu dvoboji osmine finala tamkajšnjega pokala. Lierse, ki ga vodi Slaviša Stojanović, je gostoval pri Waregemu. Pri klubu, proti kateremu je slovenski strokovnjak 4. oktobra vknjižil prvo prvenstveno zmago v Belgiji. Tokrat ni imel te sreče. Redni del srečanja se je končal z izidom 1:1, zato je zmagovalca odločil podaljšek.

Domačini so povedli že v 4. minuti, nekaj minut pred koncem prvega polčasa pa so gostje izenačili. Lierse je po dobri uri igre ostal z igralcem manj v polju, saj je bil izključen Vellios. Domačini so številčno prednost izkoristili in na začetku drugega dela podaljška zadeli za 2:1 in četrtfinalno vozovnico.

Pri naših zahodnih sosedih prav tako igrajo tekme osmine finala tamkajšnjega pokala. V tem delu tekmovanja sta se že poslovili Perugia in Cesena. Drugoligaš je izgubil na gostovanju pri Veroni, ki je slavila z 1:0. Edini zadetek je v 17. minuti dosegel Saviola, ki je iz najstrožje kazni ugnal Jana Koprivca.

Cesena pa je morala premoč priznati Udineseju. V Vidmu je zmagovalca odločil podaljšek, v katerem so domačini dosegli dva zadetka in slavili s 4:2. Luka Krajnc je za goste, pri katerih je bil v 61. minuti izključen Volta, odigral celo tekmo in v 90. minuti prejel rumeni karton. 

Članki iz rubrike